Festival Dranouter
Volledig scherm
Festival Dranouter © rv

Geen babysit of kamp? De leukste zomeractiviteiten voor je kind

De vakantie is officieel halfweg. Kletsnatte pret was er dankzij de hitte al in overvloed. Maar wat kan je als ouder nog verzinnen om je kind een memorabele vakantie te bezorgen?

 1. Deze 5 vrouwen kiezen bewust voor één kind. "Misschien klinkt het egoïstisch, maar ik ben ook meer dan alleen mama”
  PREMIUM

  Deze 5 vrouwen kiezen bewust voor één kind. "Misschien klinkt het egoïstisch, maar ik ben meer dan alleen mama”

  Twee kinderen. Een jongen en een meisje. Het is voor de meeste koppels nog altijd de norm, de wens, het perfecte plaatje. Toch zijn er gezinnen die bewust kiezen voor één kind. Met alle ­voordelen, maar ook alle vooroordelen van dien – zeker in tijden van corona. Vijf vrouwen vertellen over hun bewuste keuze om maar voor één kleine te gaan. Gezondheidszorgpsycholoog Jacqueline van Swet geeft duiding: “Ondanks dat er zoveel verschillende gezinsvormen bestaan, voldoet een gezin met één kind nog steeds niet aan de verwachting.”
 2. ‘Booty for Biden’: YouTubester vraagt om stemmen in ruil voor naaktfoto’s, maar riskeert nu celstraf

  ‘Booty for Biden’: YouTube­ster vraagt om stemmen in ruil voor naaktfoto’s, maar riskeert nu celstraf

  Je stem in ruil voor een naaktfoto. Dat dacht de Amerikaanse YouTuber Tana Mongeau (22) toen ze op sociale media gratis naaktbeelden beloofde voor iedereen die op presidentskandidaat Joe Biden stemt. En haar oproep bleef niet onopgemerkt: maar liefst 10.000 mensen ‘kozen’ voor de democraat en stuurden haar het bewijs. Mongeau zag alleen een klein detail over het hoofd, want wat ze deed is illegaal.
 3. Is het Scandinavische ‘friluftsliv’ de remedie tegen de corona winter? “Ga op microavontuur: kort, simpel, lokaal, en goedkoop”
  PREMIUM

  Is het Scandinavi­sche ‘frilufts­liv’ de remedie tegen de corona winter? “Ga op microavon­tuur: kort, simpel, lokaal, en goedkoop”

  De herfst staat voor de deur. En naarmate de winter dichterbij komt, worden we neerslachtig, moe, en prikkelbaar. Tel daar een mogelijke nieuwe lockdown bij op, en je hebt het recept voor een serieuze winterdip. De Scandinavische way of life ‘friluftsliv’ komt met de remedie: een onbegrensde liefde voor het buitenleven. En het hoeft niets eens zo ver te zijn. “Ga op microavontuur. Het is kort, simpel, lokaal, en goedkoop. Maar nog steeds opwindend en uitdagend.”
 4. Ga binnenkijken bij interieurarchitecten of luister een mamapodcast: 6 weekendtips die je de regenbuien doen vergeten

  Ga binnenkij­ken bij interieur­ar­chi­tec­ten of luister een mamapod­cast: 6 weekend­tips die je de regenbuien doen vergeten

  Weekend, halleluja! Op het weerbericht prijken een paar regenbuien, maar dat betekent daarom nog niet dat je weekend in het water valt. Wij verzamelen zes tips, geschikt voor elke weersomstandigheid. Van voer voor een heerlijk rustmoment in de sofa tot cultureel verantwoord of inspirerend plezier buitenshuis waarbij je toch droog blijft. En psst, interieurliefhebbers: jullie worden verwend dit weekend.