horoscoop
Volledig scherm
horoscoop © rv

“Er wordt geduld van je gevraagd en helaas is dat niet je sterkste punt”: jouw horoscoop voor deze week

Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.

 1. Met glamoureus toiletpapier ga je deze zomer zorgeloos de camping of festivalweide op

  Met glamoureus toiletpa­pier ga je deze zomer zorgeloos de camping of festival­wei­de op

  Het festival- en kampeerseizoen is aangebroken! Niks beter dan slapen in de open lucht en gezellig de wei of camping afstruinen. Het enige probleempje: de openbare toiletten ter plaatse. Want die ruiken niet altijd even fris en zijn ook lang niet altijd voorzien van wc-papier. Lastig, en met een witte rol over de site flaneren is niet bepaald ... elegant. Geen zorgen: er bestaat nu chic, ‘limited edition’ toiletpapier waar je je niet voor hoeft te schamen.
 2. Zo maak je vakantiefoto’s als een volleerde reisblogger. Sarah heeft 100.000 volgers en verklapt haar trucjes

  Zo maak je vakantiefoto’s als een volleerde reisblog­ger. Sarah heeft 100.000 volgers en verklapt haar trucjes

  Een reis in eigen land of zoek je verre oorden op? Het maakt niet uit, want hoe dan ook maak je graag prachtige vakantiefoto’s. Sarah De Gheselle heeft er haar job van gemaakt: ze is een reisblogger met meer dan 100.000 volgers op Instagram. Ze geeft een aantal praktische tips om foto’s te maken die een leuker aandenken zijn dan om het even welk souvenir. “Ik stem mijn outfits af op de omgeving.”
 3. Voor de eerste keer ooit kan je overnachten in dit unieke huis dat Gaudí ontwierp, inclusief Michelin-diner geïnspireerd op de artiest

  Voor de eerste keer ooit kan je overnach­ten in dit unieke huis dat Gaudí ontwierp, inclusief Michelin-di­ner geïnspi­reerd op de artiest

  Liefhebbers van de stad Barcelona en art nouveau, opgelet. Binnenkort is het mogelijk om een nachtje in het kleurrijke Casa Vicens te spenderen, het eerste huis dat Gaudí ontwierp in de Spaanse stad én een van de eerste projecten binnen de art nouveau-beweging. Sinds 2005 staat het op de werelderfgoedlijst van Unesco, maar dit najaar zal je er voor de eerste keer ooit kunnen overnachten, met fantastische extra’s. Als je er héél snel bij bent, tenminste.
 4. Steeds meer mensen vinden heil in ‘silent vlogs’, een snelgroeiend genre op YouTube. Fan: “De video’s gaan niet zomaar over handwerk of eten maken”

  Steeds meer mensen vinden heil in ‘silent vlogs’, een snelgroei­end genre op YouTube. Fan: “De video’s gaan niet zomaar over handwerk of eten ma­ken”

  In de video’s van ‘silent vloggers’ is het stil. Er wordt niet gepraat en je krijgt het gezicht van de vlogger vaak niet eens te zien. Wat je wel ziet, is de uitvoering van doorsnee huishoudelijke activiteiten zoals koken, tuinieren of de was doen. Alledaags of niet, ‘silent vlogs’ halen miljoenen views. Voor vele kijkers zijn de video’s namelijk als therapie: niet om de sleur van het dagelijkse leven te ontlopen, maar juist om hem te omarmen. “De video’s gaan niet zomaar over eten maken of handwerk. Voor mij hebben ze een diepere betekenis”, aldus fan Morgana Cappellari (30).