Volledig scherm
© Airbnb

Er even tussenuit? Dit zijn volgens ons de mooiste Airbnb’s in België

Nu reizen minder evident is, leren we de geneugten van ons eigen land beter kennen. En er valt best wel wat te beleven op Belgisch grondgebied. Wil je overnachten op een boot of liever in een toren, tipi, tiny house, kasteel, bubbel of boomhut? Het kan allemaal. Wij zochten voor jullie de uniekste Airbnb’s in pittoreske omgevingen, voor een spectaculaire staycation. 

 1. Ook nonnen en monniken zijn actief op sociale media: lees hier de beste tweets van #ReligieusTwitter

  Ook nonnen en monniken zijn actief op sociale media: lees hier de beste tweets van #Religi­eusT­wit­ter

  Twitter staat bekend als een soort pretpark waar mensen die graag discussiëren hun ongegronde meningen kunnen spuien. Met alle gevolgen (lees: online ruzies) van dien. Maar wij hebben een hoekje van Twitter ontdekt dat mensen, in plaats van ze uit elkaar te drijven, samen brengt: religieus Twitter. Onder de hashtags #NunsofTwitter en #BruvsofTwitter communiceren en discussiëren nonnen en monniken er op een uiterst beschaafde en gevatte manier op los.
 2. Ine en Maarten bouwden hun houten vakantiehuisje helemaal zelf: "Niet groot of luxueus, wel onbetaalbaar”

  Ine en Maarten bouwden hun houten vakantie­huis­je helemaal zelf: "Niet groot of luxueus, wel onbetaal­baar”

  Het is er niet groot en ook niet luxueus, maar toch is het houten vakantiehuisje van Ine en Maarten onbetaalbaar. Dicht bij alles en tegelijk heel afgelegen, aan de rand van een Haspengouws bos met een weids uitzicht op de velden. Het is een knus coconnetje met een warm interieur waar de dagelijkse drukte ver te zoeken is. “Er is geen wifi, geen televisie en op een wandeling na valt er weinig te beleven. Ons leven vertraagt hier vanzelf en dat is heerlijk.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!