Instagram @lishdechant
Volledig scherm
© Instagram @lishdechant

Eentje voor extreme plantenliefhebbers: met ‘cardening’ voeg je een vleugje groen toe aan je dashboard

Moestuinieren is hip, dat hoeven we je niet te vertellen. Omdat de gemiddelde mens planten best leuk vindt en heel wat tijd doorbrengt in de wagen, is er een nieuwe manier om dat meditatieve momentje te upgraden. Met ‘cardening’ leg je een kleine moestuin aan in je auto en de resultaten zien er ontzettend leuk uit.

 1. Teken met stoepkrijt voor The Pride of bezoek art-decoparels: 7 tips voor een goedgevuld weekend
  1

  Teken met stoepkrijt voor The Pride of bezoek art-decoparels: 7 tips voor een goedgevuld weekend

  Weet je niet wat doen dit weekend? Wij voorzien je van inspiratie. Je kan je verdiepen in een boek over surfen en stiekem je volgende zomervakantie plannen. Ook buitenshuis valt er genoeg te beleven. In het Antwerpse FOMU kan je je gaan vergapen aan de werken van Mous Lamrabat, of trek naar onze hoofdstad. Daar kan je in het kader van het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival prachtige extravagante woningen bezichtigen. Opties genoeg!
 2. “Help, al mijn tomaten werden rot!” Dankzij de tips van wildfarmer Dries lukt jouw moestuin wél
  PREMIUM

  “Help, al mijn tomaten werden rot!” Dankzij de tips van wildfarmer Dries lukt jouw moestuin wél

  “Dieven, opbinden, ik deed alles zoals het moest, en onze planten floreerden. Massa’s tomaten dus. Ik kon mijn geluk niet op, tot het grootste deel van de tomaten plots rot werd. Verschrikkelijk.” Lars heeft net als vele andere Belgen het moestuinieren ontdekt. Maar hij merkt ook dat het gaat met vallen en opstaan. Samen met vijf andere hobbytuinierders vertelt hij op welke (herkenbare) obstakels hij botst. Bioboer Dries Delanote geeft advies, en legt onder meer uit hoe je een moestuin start, hoe je rottende tomaten kunt voorkomen en waarom spinazie in vollegrond zo vaak mislukt.
 1. Steeds meer mensen vinden heil in ‘silent vlogs’, een snelgroeiend genre op YouTube. Fan: “De video’s gaan niet zomaar over handwerk of eten maken”

  Steeds meer mensen vinden heil in ‘silent vlogs’, een snelgroei­end genre op YouTube. Fan: “De video’s gaan niet zomaar over handwerk of eten ma­ken”

  In de video’s van ‘silent vloggers’ is het stil. Er wordt niet gepraat en je krijgt het gezicht van de vlogger vaak niet eens te zien. Wat je wel ziet, is de uitvoering van doorsnee huishoudelijke activiteiten zoals koken, tuinieren of de was doen. Alledaags of niet, ‘silent vlogs’ halen miljoenen views. Voor vele kijkers zijn de video’s namelijk als therapie: niet om de sleur van het dagelijkse leven te ontlopen, maar juist om hem te omarmen. “De video’s gaan niet zomaar over eten maken of handwerk. Voor mij hebben ze een diepere betekenis”, aldus fan Morgana Cappellari (30).