Simon Basset arm in arm met Daphne Bridgerton.
Volledig scherm
Simon Basset arm in arm met Daphne Bridgerton. © LIAM DANIEL/NETFLIX

Een hoog ‘Gossip Girl’-gehalte en een feministisch kantje: 5 redenen waarom Netflix-serie ‘Bridgerton’ zo populair is

Tussen de ovenhapjes en garnalencocktails op kerst in kwam de nieuwe Netflix-serie ‘Bridgerton’ uit. Die speelt zich af begin 19de eeuw, in de rijke, Londense burgerij. Ondertussen staat de serie in de top 10 van meest bekeken series in België. Hoe komt dat? Vijf redenen op een rijtje (opgelet: spoiler alert!).

5 reacties

 • Rudi Spaas

  2 weken geleden
  Gewoon mooi
 • johan fransaert

  2 weken geleden
  er zijn series die ik zal bekijken nu of later en dan heb je rommel waar ik nooit naar zal kijken en dit is er een van, maakt niet uit hoeveel geld ze er tegenaan gooien.
 • Kris D'hooghe

  2 weken geleden
  95% van Netflix films en series zijn rommel,altijd de Netflix originaliteit.hebben ze dan eens een goede serie worden die nooit afgewerkt,stop plots.ik neem Netflix ,om de niet Netflix films
 • Lesley Huyens

  2 weken geleden
  Gisteren de eerste 2 afleveringen bekeken nadat ik er al veel over had gelezen en heel aangenaam verrast
 • Christien De Waele

  2 weken geleden
  Leuke afwisseling. Gebrek aan dit genre. De serie is dan ook goed.
 1. “Na enkele dagen al opnieuw in het asiel”: experts waarschuwen voor impulsaankopen katten en honden en geven advies voor wie de stap overweegt
  PREMIUM

  “Na enkele dagen al opnieuw in het asiel”: experts waarschu­wen voor impulsaan­ko­pen katten en honden en geven advies voor wie de stap overweegt

  Na een eenzamer jaar dan ooit smachten veel mensen naar gezelschap. Een huisdier kan die leegte opvullen. Maar hoe weet je of een huisdier wel bij je past? Waar klop je het best aan voor de aankoop? En wat bedraagt het kostenplaatje? Eric Van Tilburgh, hoofd beleid van de Vlaamse Dienst Dierenwelzijn, en asieluitbaatster Eline Ghekiere geven advies, maar waarschuwen ook. “De aanschaf van een kat of hond voor tijdelijk gezelschap is geen goed idee.”
 2. Tom Waes tipt verborgen schatten voor een trip in eigen land, van Thaise tempels tot de grootste sigaar ter wereld

  Tom Waes tipt verborgen schatten voor een trip in eigen land, van Thaise tempels tot de grootste sigaar ter wereld

  Een nieuw jaar gaat traditiegetrouw gepaard met nieuwe vakantieplannen. Exotische bestemmingen laten we nog even links liggen en we kiezen meer dan ooit voor een reisje in eigen land. Nood aan inspiratie? Niemand minder dan presentator Tom Waes helpt een handje. In zijn tv-programma ‘Reizen Waes’ en zijn gelijknamige boek gaat hij op zoek naar de bijzondere plekken in Vlaanderen. We krijgen alvast een voorsmaakje.
 3. Op een originele manier én coronaproof het eindejaar vieren? “Met een camper kan dat zelfs op een kinderboerderij of in een wijngaard”
  PREMIUM

  Op een originele manier én corona­proof het eindejaar vieren? “Met een camper kan dat zelfs op een kinderboer­de­rij of in een wijngaard”

  Wie deze winter even uit zijn kot wil maar in de eigen bubbel blijft, kan met een huurcamper coronaproof gaan logeren op het domein van een gastgezin. Van Hamont tot De Panne, van een wijngaard tot op de parking van een (afhaal)bistro of restaurant: de keuze is bijzonder groot. Onze reisjournalist licht de origineelste opties toe én wat je ervoor betaalt.
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"