Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Een geslaagde online nieuwjaarsspeech? Een sprekerscoach geeft tips: “Denk aan een liefdevol moment voor je begint te spreken, dan zit dat warme gevoel in je stem”

Speechen. Voor velen het minst favoriete onderdeel van de feestperiode. En toch hangen we er elk jaar opnieuw aan vast. Maar wat nu die speech online zal doorgaan? Stemexpert Stefanie Van Moen geeft een stappenplan voor alle moedige speechers in coronatijden. “De setting die mensen te zien krijgen draagt bij aan het gevoel dat je wil overbrengen. Kies voor één item dat je bewust in beeld brengt.”

0 reacties

 1. Je kan binnenkort overnachten in de luxueuze villa uit ‘House of Gucci’

  Je kan binnenkort overnach­ten in de luxueuze villa uit ‘House of Gucci’

  In ‘House of Gucci’ is te zien hoe de pater familias, Aldo Gucci, verblijft in een zestiende-eeuwse villa. Het huis straalt één en al luxe uit, met de grote groene tuin, de barokfresco’s op de muren en de vergulde interieurs. Het strafst van al: het is niet eens een filmset. Het statige herenhuis bestaat echt en ligt vlak bij het Comomeer in Italië. En dankzij Airbnb kan je er nu ook zelf overnachten.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Van kerstkaartjes schrijven tot genieten aan de kerstboom met Carrie Bradshaw: zo beleef jij een gezellig weekend
  NINA

  Van kerstkaart­jes schrijven tot genieten aan de kerstboom met Carrie Bradshaw: zo beleef jij een gezellig weekend

  Ooh, wat zijn die dagen in aanloop naar Kerstmis toch gezellig. Ook dit weekend kan je je weer helemaal onderdompelen in een cosy kerstsfeertje. Maak even tijd vrij voor je wenskaartjes te schrijven, geniet bij de kerstboom van And Just Like That ... (het langverwachte vervolg van de iconische serie Sex and the City) of ontdek de leukste winter wonderlanden in Vlaanderen. Fijn weekend!