Influencer Barbara Celine Zwerver bezoekt Smile Safari.
Volledig scherm
Influencer Barbara Celine Zwerver bezoekt Smile Safari. © Jan De Meuleneir/Photo News

“Dit is Instagram-paradise”: een bezoek aan Smile Safari, het eerste Instagram-museum van ons land

Een Instagrampretpark. Dat is Smile Safari, het grootste Instagrammuseum van Europa dat vandaag opent in Tour & Taxis. Het is geen fototentoonstelling, wél een pop-upmuseum waar iedereen- smartphone bij de hand- zelf onderwerp wordt. Flashy kamers, surfen op een pizza of uit een taart springen? Genoeg ingrediënten voor de perfecte Instagramfoto. Wij gingen een dag voor de opening al een kijkje nemen. En influecer Barbara Zwerver ging mee.

5 reacties

 • Patrick Clerens

  2 jaar geleden
  Wat een totale afknapper! Gesponsord door alle grote multinationals: Coca-Cola, Samsung, Audi, McDonalds,...fotootjes (sic) nemen en dan nog eens gratis reclame maken door ze te posten...en dààr bovenop nog eens 21 (!) euro moeten betalen voor de inkom! Een gratis consumptie-bonnetje aangeboden krijgen...dat dan blijkbaar alleen toepasselijk is op een mini-blikje Sprite...plat water, koffie? Da's twee euro, meneer! Van een complete rip-off gesproken...
 • Hanne Vlaeminck

  2 jaar geleden
  ik zal dat instagrammen nooit helemaal begrijpen, vrees ik.
 • Diane Bernaerts

  2 jaar geleden
  Maar dan heeft uiteindelijk toch iedereen dezelfde foto's? Hoe "origineel" is dàt dan nog?
 • Peter Vaneigens

  2 jaar geleden
  Instagram, Facebook, Snapchat, influencers, enz....de grootste flop van deze eeuw al...mensen zullen er nog wel van thuis komen als ze eraan tenonder gaan.
 • Nils Mestdagh

  2 jaar geleden
  De wereld is zot gedraaid.. Wisten we het vroeger nog niet, dan nu zeker...
 1. Van de Grand Canyon van België tot het futuristische wijnbergeiland in Luxemburg. Deze 3 natuurparken zijn echt het ontdekken waard

  Van de Grand Canyon van België tot het futuristi­sche wijnbergei­l­and in Luxemburg. Deze 3 natuurpar­ken zijn echt het ontdekken waard

  Het herfstseizoen is volop aan de gang. Wandelschoenen worden aangetrokken, bospaden worden overrompeld en de warme choco’s vliegen over de toog. De herfst is dan ook het ideale moment om te genieten van de natuurpracht in onze omgeving. En die is er genoeg. Dat bewijzen volgende drie natuurparken in België, Duitsland en Luxemburg. Nu is het aan jou om ze te ontdekken!
 2. Toerismebureau van Wenen start ‘pikant’ account op OnlyFans om censuur op sociale media aan te klagen

  Toerismebu­reau van Wenen start ‘pikant’ account op OnlyFans om censuur op sociale media aan te klagen

  Het is geen onbekend fenomeen, sociale media die naaktheid censureren. Al is het maar een streepje borst of een vleugje heup. Ook de werken van kunstenaars moeten daaraan geloven, maar daar steekt het toerismebureau van Wenen nu een stokje voor. Ze startten uit protest een account op OnlyFans, het pikante sociale medium waar profielen achter een paywall mogen posten wat ze willen.
 1. 3 vrouwen over de hiphopindustrie: “Soms keken 10 mannen naar mij in de studio, dat was niet altijd makkelijk”
  PREMIUM

  3 vrouwen over de hiphopindu­strie: “Soms keken 10 mannen naar mij in de studio, dat was niet altijd makkelijk”

  November is Hip Hop History Month. Hoe is het gesteld met gendergelijkheid in dat wereldje? En wat met die vrouwonvriendelijke teksten waar het genre om bekend staat? Artiesten Lyna Lahbiri (23), Chibi Ichigo (23) en April Maey (25) geven hun ongezouten mening over hoe het is als vrouw in de muziekindustrie. “Eens een vrouw er staat, dan stáát ze er. Nog meer dan mannelijke rappers. Dus ja, het is harder werken. Maar het is het waard.”