Volledig scherm
© Instragram @elsassmag en @irrachampagne

Dit is het allermooiste stadje van heel Frankrijk (volgens de Fransen zelf)

Reizen naar Frankrijk kan je momenteel nog zonder twee weken in quarantaine te moeten zitten bij je terugkomst. Reden te meer om onze zuiderburen een bezoekje te brengen deze zomer. Nog geen idee waarnaartoe? Zet dan zeker Hunspach op je to-dolist. Dat stadje werd namelijk zonet als mooiste stadje van het land verkozen. 

20 reacties

 • Jean Melis

  8 maanden geleden
  Een zeer mooi dorpje , maar er valt daar niets te zien , en niets te beleven .
 • Johan Vercarre

  8 maanden geleden
  Daar kan ik over meespreken ! Het is prachtig daar in een streek die al heel oogstrelend is (Elzas). Ik wil elkeen die in Frankrijk onderweg is momenteel dit dorpje ten zeerste aanbevelen.
 • Benny Steeman

  8 maanden geleden
  Rocamadour niet vergeten!
 • rudy saeys

  8 maanden geleden
  mirepoix in het zuiden van frankrijk.
 • Jan Dewolf

  8 maanden geleden
  @Rachel Cousse , Equisheim won al in 2013 en Kaysersberg in 2017 en Riquewihr was 6° in 2012 . Colmar deed nog niet mee maar ook nog in Elzas waren Mittelbergheim in 2018 en Andlau in 2014 tweede .
 1. Vandaag start Black History Month: “We streven naar een samenleving waarin élk kind zichzelf vertegenwoordigd ziet”

  Vandaag start Black History Month: “We streven naar een samenle­ving waarin élk kind zichzelf vertegen­woor­digd ziet”

  Vandaag start Black History Month 2021. Maar wat is het? En waarom is het zo belangrijk? Mohamed Barrie, mede-oprichter van BHM in België legt uit. “Het is onze bedoeling om héél de zwarte geschiedenis te herdenken, en bovendien te verankeren in het heden.” Elk jaar heeft de maand, die in het teken staat van zwarte cultuur en geschiedenis, een ander thema. Dit jaar koos men: ‘Collecting our Past & our Future’, ofwel: ‘het verzamelen van ons heden en verleden’.
 2. Een tafel vol liefde. Eventdesigner Maxine vertelt hoe je op 4 manieren een romantisch valentijnsdiner bij je thuis organiseert

  Een tafel vol liefde. Eventdesig­ner Maxine vertelt hoe je op 4 manieren een romantisch valentijns­di­ner bij je thuis organi­seert

  Lekker uit eten gaan voor Valentijn, dat zit er niet in dit jaar. Dan maar het restaurantgevoel in huis halen. Eventdesigner Maxine Van der Wee geeft tips om de boel luxueuzer aan te kleden. En dat aan de hand van vier verschillende settings: van simpel en klassiek tot een Pinterest-waardige tafel. Geen lief of geen fan van de Dag Der Geliefden? Gebruik het dan als excuus om de lockdownsleur te doorbreken en nodig je knuffelcontact uit voor een gezellige tête-à-tête.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen