Trix, Ben en Thomas.
Volledig scherm
PREMIUM
Trix, Ben en Thomas. © Trix Breuls / Ben Siaens / Ashley Joanna

Deze diehards betalen tot 1.500 euro voor een exclusieve plant: "Stel je voor dat je terugkomt van vakantie en hij is dood. Dan stérf je gewoon”

Eind april ging in de Intratuin in Lovendegem een klein plantje over de toonbank voor – hou je vast – 1.799 euro. Een zeldzame monstera adansonii variegata was het, gegeerd bij diehard plantenverzamelaars. Want ja, die bestaan. En ze gaan heel ver voor de planten van hun dromen. Al heeft die medaille ook een minder mooie kant. Trix, Thomas en Ben hadden honderden euro’s over voor de exclusieve planten die ze najagen. “Ik bewaar mijn variegata achter slot en grendel.”

  1. Binnenkijken bij het groene paradijsje van Elke en Fré in het Pajottenland: “Hier staan we op de rem, en dat doet zo’n deugd”

    Binnenkij­ken bij het groene paradijsje van Elke en Fré in het Pajotten­land: “Hier staan we op de rem, en dat doet zo’n deugd”

    Elke en Fré werken bijna 24 op 7 in Luxemburg. Wanneer ze in het land zijn, verblijven ze in wat ze terecht hun paradijsje in het groene Pajottenland noemen. “Soms wordt het haastige leven ons te veel en daarom is het goed om terug te keren naar Asse. Zonder tv en met een hottub als toppunt van slow living worden we verplicht om het rustiger aan te doen.”
  2. Nieuw-Zeelander verkoopt plantenstekje voor 4.600 euro: ook bij ons is zeldzame monstera variegata bijzonder populair

    Nieuw-Zeelander verkoopt planten­stek­je voor 4.600 euro: ook bij ons is zeldzame monstera variegata bijzonder populair

    In Nieuw-Zeeland is een stek van een monstera variegata-plant van eigenaar gewisseld voor maar liefst 8.150 Nieuw-Zeelandse dollar (zo’n 4.600 euro). Ook in België staat de zeldzame kamerplant hoog op de verlanglijst van veel eigenaars van een ‘urban jungle’, al moet je er bij ons iets minder diep voor in de buidel tasten. Op tweedehandssites worden tientallen stekjes aangeboden, met prijzen tussen de 20 en 120 euro.