Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Image Source

Dankzij dit nieuwe speeltje kunnen baasjes videobellen met hun hond

Vraag jij je soms af wat je hond uitspookt als je van huis bent? Of ben je bezorgd dat hij zich eenzaam voelt? Je bent vast en zeker niet alleen. Wetenschappers van de Universiteit van Glasgow bedachten een bijzonder gadget: de DogPhone, een hightech speeltje waarmee baasjes kunnen telefoneren met hun hond, en andersom. 

 1. Houdt je kat stress of zelfs een depressie over aan de pandemie? Dierendokter: “Ik zag meer katten met kwaaltjes zonder duidelijke oorzaak”
  PREMIUM

  Houdt je kat stress of zelfs een depressie over aan de pandemie? Dierendok­ter: “Ik zag meer katten met kwaaltjes zonder duidelijke oorzaak”

  Wie tijdens de lockdown het geluk had om thuis te zitten met een harige vriend, zal zich wellicht minder eenzaam hebben gevoeld. Maar dat geldt lang niet voor alle huisdieren. Voor katten wiens baasje plots de hele dag in de buurt bleef, kunnen de voorbije maanden stresserender geweest zijn dan je denkt. Dierendokter Joshua Dutré legt uit waarom, en hoe je je geliefde viervoeter kan helpen. “Een kat is een gewoontedier.”
 2. Vandaag op Wereld Balletdag kan je live binnenkijken bij de grootste balletgezelschappen ter wereld

  Vandaag op Wereld Balletdag kan je live binnenkij­ken bij de grootste balletge­zel­schap­pen ter wereld

  Vandaag keert Wereld Balletdag voor het achtste jaar op rij terug. Dit keer neemt het evenement kijkers mee naar de studio’s van meer dan vijftig dansgezelschappen op zes continenten. Je geniet vandaag dus van een exclusieve glimp achter hun schermen via gratis livestreams op YouTube. Zo kan je live de ochtendlessen en repetities bijwonen en krijg je een voorproefje van aankomende voorstellingen.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.