Met de klok mee: Leiecabin in Oost-Vlaanderen, Dammhuss in de Kempen, Hobbithuis in de Ardennen en Treibgut-vlot in Limburg
Volledig scherm
PREMIUM
Met de klok mee: Leiecabin in Oost-Vlaanderen, Dammhuss in de Kempen, Hobbithuis in de Ardennen en Treibgut-vlot in Limburg © rv

Cabins of tiny houses in eigen land: reisexpert selecteert zeven originele overnachtingsplekjes

Misschien niet naar het buitenland deze zomer en najaar? Geen probleem, want in ons eigen land is zoveel te beleven. Je kunt er logeren in originele en kleinschalige gezinslocaties dicht bij de natuur. Reisexpert Johan Lambrechts selecteerde zeven cabins en tiny houses waar je je in Zweden, Nieuw-Zeeland of Canada waant. 

 1. B&B-uitbaters in Spanje betreuren ‘code oranje’: “Het lijkt wel of dit land geviseerd wordt in deze crisis”
  PREMIUM

  B&B-uitbaters in Spanje betreuren ‘code oranje’: “Het lijkt wel of dit land geviseerd wordt in deze crisis”

  Uitbaters van B&B’s en hotels in Spanje kregen een pak ongeruste telefoontjes sinds Buitenlandse Zaken code oranje gaf aan hét vakantieland bij uitstek. In B&B La Escapada aan de Costa Blanca werden zelfs al een paar reserveringen geannuleerd. “Van corona is hier geen sprake. Ik heb me hier nog nooit zo veilig gevoeld”, zucht Kathy Verbeeck uit Dworp. Zij baat er met haar man Guy de B&B uit. “Het lijkt wel alsof Spanje geviseerd wordt in deze coronacrisis.”
 2. Geert Noels hekelt uitkering voor mensen in quarantaine na reis in risicogebied: “België heeft duidelijk te veel geld”

  Geert Noels hekelt uitkering voor mensen in quarantai­ne na reis in risicoge­bied: “België heeft duidelijk te veel geld”

  Wie over een quarantaineattest beschikt en niet kan telewerken, kan een uitkering van tijdelijke werkloosheid bekomen. Die regeling geldt nu ook voor wie na een reis in een risicogebied in quarantaine moet, bevestigde Vlaams minister Wouter Beke. Econoom Geert Noels gaat niet akkoord. “De Belgische staat zou niet moeten opdraaien als je zelf verantwoordelijk bent.”
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered