Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Buitenkant van je huis schoonmaken in tijden van corona: microbioloog en poetsexperte geven advies

Dat heel wat mensen in de huidige lockdown light de poetsmicrobe te pakken hebben, is een understatement. Op Instagram zag je de afgelopen dagen de ene uitgemeste kast na de andere passeren. Nu alle klusjes in huis stilaan afgevinkt dreigen te raken en de zon zich nog steeds van zijn beste kant laat zien, is het tijd om de aandacht te verleggen naar de buitenkant van onze woning. Moet je daar extra poetsen tegen het coronavirus? En hoe pak je deze schoonmaak het best aan?

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Voortdurend handen wassen: doeltreffend tegen corona, maar ondermijnt dat onze weerstand niet?
  PREMIUM

  Voortdu­rend handen wassen: doeltref­fend tegen corona, maar ondermijnt dat onze weerstand niet?

  ‘Was uw handen’, klinkt het voortdurend, bijna tot vervelens toe. Grote kans dat u als gezond persoon nooit eerder zo hygiënisch leefde, voortdurend de handen schrobbend in uw eigen kot, alle rechtstreeks contact met anderen zoveel mogelijk vermijdend. Maar ondermijnen al die hygiënemaatregelen onze weerstand niet? Maak dit ons op termijn niet meer vatbaar voor snotvallingen en andere infecties?