Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images


Het zit erop. Zo komen de Vlamingen van Sara Leemans nog een laatste keer samen: “De avond wordt beklonken met hapjes, wijn en Gin Tonics”

Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. In deze ode aan de Dansaert-, fermette- en doorsnee Vlaming waagt Francis zich - tegen alle verwachtingen in - aan padel. “Nooit zal hij het toegeven, of misschien na twee pintjes ... maar hij vindt dit spel eigenlijk wel leuk.” 

 1. Binnenkijken bij het groene paradijsje van Elke en Fré in het Pajottenland: “Hier staan we op de rem, en dat doet zo’n deugd”

  Binnenkij­ken bij het groene paradijsje van Elke en Fré in het Pajotten­land: “Hier staan we op de rem, en dat doet zo’n deugd”

  Elke en Fré werken bijna 24 op 7 in Luxemburg. Wanneer ze in het land zijn, verblijven ze in wat ze terecht hun paradijsje in het groene Pajottenland noemen. “Soms wordt het haastige leven ons te veel en daarom is het goed om terug te keren naar Asse. Zonder tv en met een hottub als toppunt van slow living worden we verplicht om het rustiger aan te doen.”
 2. Voor de eerste keer ooit kan je overnachten in dit unieke huis dat Gaudí ontwierp, inclusief Michelin-diner geïnspireerd op de artiest

  Voor de eerste keer ooit kan je overnach­ten in dit unieke huis dat Gaudí ontwierp, inclusief Michelin-di­ner geïnspi­reerd op de artiest

  Liefhebbers van de stad Barcelona en art nouveau, opgelet. Binnenkort is het mogelijk om een nachtje in het kleurrijke Casa Vicens te spenderen, het eerste huis dat Gaudí ontwierp in de Spaanse stad én een van de eerste projecten binnen de art nouveau-beweging. Sinds 2005 staat het op de werelderfgoedlijst van Unesco, maar dit najaar zal je er voor de eerste keer ooit kunnen overnachten, met fantastische extra’s. Als je er héél snel bij bent, tenminste.
 1. “Francis had tot vandaag nog nooit van een partytent gehoord.” Zo beleven Vlamingen tuinfeesten volgens de satirische Sara Leemans
  NINA

  “Francis had tot vandaag nog nooit van een partytent gehoord.” Zo beleven Vlamingen tuinfees­ten volgens de satirische Sara Leemans

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Nu het eindelijk mooi weer wordt, vormt de nakende zomer het thema.
 2. Zo pikken Vlamingen hun sociale leven weer op volgens de satirische Sara Leemans: “Eindelijk uitpakken met die zelfgemaakte Ottolenghi hapjes”

  Zo pikken Vlamingen hun sociale leven weer op volgens de satirische Sara Leemans: “Eindelijk uitpakken met die zelfgemaak­te Ottolenghi hapjes”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Het thema deze keer: de typische manier waarop Vlamingen het begin van de zomer inzetten, de één al met wat meer tegenzin dan de ander.