rr
Volledig scherm
© rr


Couture in de kathedraal of kitch in IKEA: vijf tips voor een cultureel weekend

Het is weer weekend! Tijd dus om uit te slapen, je batterijen op te laden en te genieten van een goed boek, inspirerende beats of ontspannende uitstapjes. Hoe je je weekend van een tikkeltje cultuur voorziet? Vijf tips die je een handje helpen.

 1. Lil Nas X schopt met debuutplaat tegen de schenen van puriteins Amerika: “Ik wil niet langer de coole, aanvaardbare homo zijn”
  PREMIUM
  Muziek

  Lil Nas X schopt met debuut­plaat tegen de schenen van puriteins Amerika: “Ik wil niet langer de coole, aanvaardba­re homo zijn”

  Hij schopt graag tegen de schenen van puriteins Amerika en groeide zo in een mum van tijd uit tot één van de grootste rappers ter wereld. Hoewel de debuutplaat van Lil Nas X (22) vandaag pas in de winkelrekken ligt, zorgde de ‘Montero’-zanger de voorbije maanden al voor een revolutie in de doorgaans nogal homofobe hiphop-wereld. Niet slecht voor een artiest die opgroeide in een kansarm milieu en een hele tijd worstelde met z’n geaardheid. “Ik heb mezelf m’n hele tienerjaren keihard gehaat.”
 2. Onze redactrice verkent alle hotspots in Koksijde: “Garnaalkroketten volgens een geheim familierecept”

  Onze redactrice verkent alle hotspots in Koksijde: “Garnaalk­ro­ket­ten volgens een geheim familiere­cept”

  Niets zo relax als een uitwaaiweekend aan zee. Dit weekend krijg je drie badsteden voor de prijs van één. Want uiteraard vergeten we de rest van de familie niet. Oostduinkerke en Sint-Idesbald omarmen hun grote broer en zitten ook zelf vol karakter. Opties zat, dus wanneer onze redactie de zeelucht opsnuift in Koksijde, de stad waar NINA dit weekend neerstrijkt voor NINA & The City.