Pexxels - Instagram @cheuglife
Volledig scherm
© Pexxels - Instagram @cheuglifePOLL. Ben je geboren voor 1995? Sorry, maar dan ben je hoogstwaarschijnlijk ‘cheugy’


Het is geen synoniem voor ‘basic’ en niet per se negatief, maar echt positief is het woord ook niet. Cheugy is de nieuwe term die op TikTok gebruikt wordt om een bepaalde - nogal tenenkrommende, maar herkenbare - stijl mee te beschrijven. Benieuwd of de term op jou van toepassing is? Wij maken je wegwijs in alles wat cheugy is. 

 1. Chlorofyl is overal uitverkocht door TikTok-hype. Redactrice Marie testte het 7 dagen uit en dokter Servaas Bingé legt uit wat het is
  PREMIUM

  Chlorofyl is overal uitver­kocht door Tik­Tok-hy­pe. Redactrice Marie testte het 7 dagen uit en dokter Servaas Bingé legt uit wat het is

  Een paar weken geleden had niemand ervan gehoord, ondertussen is het overal uitverkocht: chlorofyl. Een felgroen biologisch pigment dat je als druppels aan je drank kan toevoegen of kan innemen als supplement. Het zou wonderen doen voor je huid en zelfs zweetgeur kunnen verminderen. Redactrice Marie ging te rade bij dokter Servaas Bingé en wetenschapper Martijn Peters, en deed zeven dagen lang de test. “De smaak was nooit echt vies of lekker, maar na dag vijf proefde het drankje vertrouwd.”
 2. Zo bereiden Vlamingen zich voor op de zomer volgens de satirische Sara Leemans. “Voor Steve is dit het perfecte weer om z’n zitmaaier boven te halen”
  NINA

  Zo bereiden Vlamingen zich voor op de zomer volgens de satirische Sara Leemans. “Voor Steve is dit het perfecte weer om z’n zitmaaier boven te halen”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo maken Vlamingen zich klaar voor de zomer.