Stefanie Faveere
Volledig scherm
© Stefanie Faveere

Binnenkijken bij het groene paradijsje van Elke en Fré in het Pajottenland: “Hier staan we op de rem, en dat doet zo’n deugd”

Elke en Fré werken bijna 24 op 7 in Luxemburg. Wanneer ze in het land zijn, verblijven ze in wat ze terecht hun paradijsje in het groene Pajottenland noemen. “Soms wordt het haastige leven ons te veel en daarom is het goed om terug te keren naar Asse. Zonder tv en met een hottub als toppunt van slow living worden we verplicht om het rustiger aan te doen.”

 1. BINNENKIJKEN. Stefan verbouwde volledig hotel in een van de mooiste panden van Knokke-Heist: “We mikken op een extra ster”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  BINNENKIJ­KEN. Stefan verbouwde volledig hotel in een van de mooiste panden van Knok­ke-Heist: “We mikken op een extra ster”

  Hotel Britannia langs de Elizabetlaan in Knokke heeft de voorbije maanden een metamorfose ondergaan. Stefan Vanhollebeke nam de zaak over van zus Caroline en besloot een nieuwe weg in te slaan met het hotel. “Zowat álles is vernieuwd”, zegt Stefan. “Het heeft bloed, zweet en tranen gekost.” Welkom in Hotel Britannia 2.0, dat dit weekend officieel opent.
 2. Steeds meer mensen vinden heil in ‘silent vlogs’, een snelgroeiend genre op YouTube. Fan: “De video’s gaan niet zomaar over handwerk of eten maken”

  Steeds meer mensen vinden heil in ‘silent vlogs’, een snelgroei­end genre op YouTube. Fan: “De video’s gaan niet zomaar over handwerk of eten ma­ken”

  In de video’s van ‘silent vloggers’ is het stil. Er wordt niet gepraat en je krijgt het gezicht van de vlogger vaak niet eens te zien. Wat je wel ziet, is de uitvoering van doorsnee huishoudelijke activiteiten zoals koken, tuinieren of de was doen. Alledaags of niet, ‘silent vlogs’ halen miljoenen views. Voor vele kijkers zijn de video’s namelijk als therapie: niet om de sleur van het dagelijkse leven te ontlopen, maar juist om hem te omarmen. “De video’s gaan niet zomaar over eten maken of handwerk. Voor mij hebben ze een diepere betekenis”, aldus fan Morgana Cappellari (30).
 3. 
Het zit erop. Zo komen de Vlamingen van Sara Leemans nog een laatste keer samen: “De avond wordt beklonken met hapjes, wijn en Gin Tonics”

  Het zit erop. Zo komen de Vlamingen van Sara Leemans nog een laatste keer samen: “De avond wordt beklonken met hapjes, wijn en Gin Tonics”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. In deze ode aan de Dansaert-, fermette- en doorsnee Vlaming waagt Francis zich - tegen alle verwachtingen in - aan padel. “Nooit zal hij het toegeven, of misschien na twee pintjes ... maar hij vindt dit spel eigenlijk wel leuk.”