Volledig scherm
© Getty Images

Belgische influencers en videomakers krijgen eigen Oscars: wie nomineer jij voor een ‘Jamie’?

Gek dat het nog zo lang geduurd heeft, maar ook hier in Vlaanderen krijgen we voor het eerst ‘online video awards’. Op 22 januari 2021 organiseren Filmfestival Oostende en creatief bureau Hurae (van vlogger Hannes Coudenys) samen de Jamies. Influencers, Youtubers, TikTokkers, vloggers, Instagrammers en noem maar op: al wie online video maakt, kan je nomineren voor een award.

 1. Vergeet ‘Black Friday’: in eigen land steunen we met ‘Bel Friday’ volgend weekend de Belgische retailers

  Vergeet ‘Black Friday’: in eigen land steunen we met ‘Bel Friday’ volgend weekend de Belgische retailers

  ‘Black Friday’ is in november traditioneel een hoogdag voor shoppers, met kortingen bij retailers wereldwijd. Maar dit jaar is het net ongezien belangrijk om lokale winkels te steunen, en dus slaan een pak Belgische merken de handen in elkaar voor een nieuw concept: ‘Bel Friday’. Shoppen met mooie kortingen bij je favoriete Belgische webshops of winkels om de hoek? Yes, please.
 2. Zo maak je je fiets winterproof: “Hou zeker je bandenprofiel in de gaten”
  PREMIUM

  Zo maak je je fiets winter­proof: “Hou zeker je bandenpro­fiel in de gaten”

  De Ronde van Vlaanderen mag er dit jaar dan misschien anders uitzien, aan populariteit moet de koers absoluut niet inboeten. Integendeel, zelden kozen we zo vaak voor de fiets als middel om fit en gezond te blijven. Maar nu de dagen korter, donkerder en kouder worden, is het belangrijk om onze trouwe tweewieler extra in de watten te leggen. Wat kun je zelf doen? Waarvoor stap je het best naar een professional? En wat als je je stalen ros maanden op stal laat staan? Voormalig Belgisch en vicewereldkampioen veldrijden Klaas Vantornout (38) deelt zijn beste tips om je fiets helemaal winterklaar te maken.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?