Volledig scherm
© Manami Sasaki

Artieste uit Tokio maakt kunstwerken op toast: “Ik wil de Japanse cultuur toegankelijk maken”

Dat kunst ook lekker kan zijn, bewijst de Japanse Manami Sasaki. Sinds de lockdown maakt ze kunstwerken op toast. Inderdaad. Vanuit haar keuken in Tokio ontwerpt ze culinaire creaties met een simpele snee brood als canvas. 

 1. Op zoek naar inspiratie? Onze woonexpert toont hoe je die muffe zolder toch gezellig maakt
  PREMIUM

  Op zoek naar inspiratie? Onze woonexpert toont hoe je die muffe zolder toch gezellig maakt

  Het perfecte huis kopen, kan niet. Dat is iets wat je er zelf van moet maken. Alleen weten veel mensen niet hoe, omdat ze moeilijk door de bestaande toestand van een woning heen kunnen kijken. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt speurt daarom elke week de vastgoedmarkt af, op zoek naar een huis met potentieel dat je zelf misschien niet direct ziet. Deze keer gaat het om een huis waar de zolder nog ingericht moet worden. Door dat te doen, vergoot je de benutte bewoonbare oppervlakte en dat verhoogt natuurlijk de waarde van je huis. Haal alvast inspiratie uit deze drie voorbeelden van professionals.
 2. Ga binnenkijken bij interieurarchitecten of luister een mamapodcast: 6 weekendtips die je de regenbuien doen vergeten

  Ga binnenkij­ken bij interieur­ar­chi­tec­ten of luister een mamapod­cast: 6 weekend­tips die je de regenbuien doen vergeten

  Weekend, halleluja! Op het weerbericht prijken een paar regenbuien, maar dat betekent daarom nog niet dat je weekend in het water valt. Wij verzamelen zes tips, geschikt voor elke weersomstandigheid. Van voer voor een heerlijk rustmoment in de sofa tot cultureel verantwoord of inspirerend plezier buitenshuis waarbij je toch droog blijft. En psst, interieurliefhebbers: jullie worden verwend dit weekend.
 1. Zo maak je je fiets winterproof: “Hou zeker je bandenprofiel in de gaten”
  PREMIUM

  Zo maak je je fiets winter­proof: “Hou zeker je bandenpro­fiel in de gaten”

  De Ronde van Vlaanderen mag er dit jaar dan misschien anders uitzien, aan populariteit moet de koers absoluut niet inboeten. Integendeel, zelden kozen we zo vaak voor de fiets als middel om fit en gezond te blijven. Maar nu de dagen korter, donkerder en kouder worden, is het belangrijk om onze trouwe tweewieler extra in de watten te leggen. Wat kun je zelf doen? Waarvoor stap je het best naar een professional? En wat als je je stalen ros maanden op stal laat staan? Voormalig Belgisch en vicewereldkampioen veldrijden Klaas Vantornout (38) deelt zijn beste tips om je fiets helemaal winterklaar te maken.
 2. Exclusieve sneakpeek: 5 unieke stukken uit de modegeschiedenis die je móét zien in Modemuseum Hasselt

  Exclusieve sneakpeek: 5 unieke stukken uit de modege­schie­de­nis die je móét zien in Modemuseum Hasselt

  Het Modemuseum in Hasselt vond tijdens de lockdown de tijd rijp om hun archief uit te spitten. De vondst: een heleboel kledingstukken en accessoires die bepalend waren voor de Belgische en internationale modegeschiedenis. Die bijzondere stukken stelt het museum nu tentoon in ‘Dress.Code’. En wij mogen verklappen welke vijf iconische stukken je op de expo zeker gezien moet hebben én wat hun verhaal is.