Tuinexperte Laurence Machiels.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinexperte Laurence Machiels. © Steven Richardson

Actieplan voor de tuin: zo herstel je een kaal gazon en haal je het beste uit je bloemen

Klinkt september je als herfst in de oren? Niets is minder waar: in je tuin en op je terras blijft het verder zomeren. Zorg dat je tuin niet stilvalt: fris uitgebluste hoekjes op met verse planten, pep je gazon op en geef je terras weer kleur. En hoe verleidelijk misschien ook, wacht zeker met het planten van struiken, bomen en hagen. 

 1. Actrice Belinda Voorspoels-Mercedes kiest voor l’heure bleue van de morgen: “Ik geniet van mijn rustige ochtenden. Die had ik niet als kind”

  Actrice Belinda Voorspoels-Mercedes kiest voor l’heure bleue van de morgen: “Ik geniet van mijn rustige ochtenden. Die had ik niet als kind”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: 'Thuis’-actrice Belinda Voorspoels-Mercedes (28). “Ik haast me niet graag, dus sta extra vroeg op, meestal tussen zes en en kwart na zeven. Ik zet een groene thee of gemberthee en kruip met mijn hondje Nahla terug in bed voor wat qualitytime.”
 2. Wat we kunnen leren van de herfst: “Eekhoorns slaan beukennootjes op. Wij kunnen dat symbolisch doen"
  PREMIUM

  Wat we kunnen leren van de herfst: “Eekhoorns slaan beukennoot­jes op. Wij kunnen dat symbolisch doen"

  De herfst is een explosie van kleuren, kastanjes bij de vleet en geurende koffietjes met kaneel. Maar ook sneller donker, grijze lucht en véél regen. Voor veel mensen is de herfst een sombere periode. Zou het deze keer anders kunnen? Mastercoach Heidi Gelders legt uit welke symbolische boodschap de herfst voor ons heeft en welke lessen dit seizoen ons kan leren. Wij maakten een lijstje met tools om deze herfst te beleven als nooit te voren.
 1. Op zoek naar inspiratie? Onze woonexpert toont hoe je die muffe zolder toch gezellig maakt
  PREMIUM

  Op zoek naar inspiratie? Onze woonexpert toont hoe je die muffe zolder toch gezellig maakt

  Het perfecte huis kopen, kan niet. Dat is iets wat je er zelf van moet maken. Alleen weten veel mensen niet hoe, omdat ze moeilijk door de bestaande toestand van een woning heen kunnen kijken. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt speurt daarom elke week de vastgoedmarkt af, op zoek naar een huis met potentieel dat je zelf misschien niet direct ziet. Deze keer gaat het om een huis waar de zolder nog ingericht moet worden. Door dat te doen, vergoot je de benutte bewoonbare oppervlakte en dat verhoogt natuurlijk de waarde van je huis. Haal alvast inspiratie uit deze drie voorbeelden van professionals.