Esther Tuttle/Unsplash
Volledig scherm
© Esther Tuttle/Unsplash

4 tips om groener te reizen

Reisorganisatie Sunweb maakte vandaag bekend dat het de CO2-uitstoot van al haar vakantiegangers gaat terugbetalen. Een mooi initiatief, en het toont aan dat duurzaam reizen steeds belangrijker wordt. Wil jij ook je steentje bijdragen? Deze tips vormen alvast een handige leidraad om groener te reizen. 

4 reacties

 • Nils De Vriendt

  2 jaar geleden
  Reizen is niet groen
 • Tamzin Andersen

  2 jaar geleden
  Terugbetalen aan wie ? Wie controleert wat er met het geld gebeurt ? En al die beroemdheden die wekelijks met hun privé vliegtuig vliegen, hoeveel betalen zij en in wiens zakken verdwijnt dat dan ?
 • David De Geyter

  2 jaar geleden
  Gaan ze nu echt niet te ver met al die aanbevelingen?
 • Maartje Nieuwboter

  2 jaar geleden
  Dit leest als een geitenwollensokkencursus zonder weerga. Laat ons wel wezen : wat de Chinese en Indiase industrieën in één dag de lucht inpompen, laat alle opofferingen inzake reisgedrag van ons Europeanen hopeloos verbleken. 't Zou al veel meer helpen als iedereen één keer per jaar goed op reis zou gaan zoals hij/zij het zelf verkiest (zonder al die zurige regelneverij dus), en alle citytripjes, ski-midweeks, weekendjes weg e.d. achterwege zou laten.
 1. Hond of kat kwijt? "Sinds 1 mei bijna onmogelijk om rechtmatige eigenaar te vinden van huisdieren die na 2017 gechipt zijn"
  PREMIUM

  Hond of kat kwijt? "Sinds 1 mei bijna onmogelijk om rechtmati­ge eigenaar te vinden van huisdieren die na 2017 gechipt zijn"

  Check je gegevens en zet ze openbaar, anders wordt het vanaf 1 mei een pak moeilijker om jouw verloren kat of hond terug te vinden. Dat was de boodschap van DogID en CatID, de gemeenschappelijke online platformen van de drie Belgische gewesten voor de identificatie van huisdieren. Hoe moeilijk is het nu geworden om een verloren huisdier met zijn baasje te herenigen? Zo goed als onmogelijk enerzijds, belachelijk gemakkelijk anderzijds, zo blijkt uit onze test. En ook: na 45 dagen kun je je hond of kat al definitief kwijt zijn.
 2. Dit vinden Vlamingen van padel volgens de satirische Sara Leemans: “Ik hoor dat ­getokkel dus in mijn slaap, hè, ­Francis!”

  Dit vinden Vlamingen van padel volgens de satirische Sara Leemans: “Ik hoor dat ­getokkel dus in mijn slaap, hè, ­Francis!”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt de draak zowel met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: Vlamingen wagen zich in deze coronatijden massaal aan padel, een mix tussen squash en tennis. Maar of iedereen daar even blij mee is?