Sepideh keurt 25 roséwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sepideh keurt 25 roséwijnen. © Steven Richardson

25 roséwijnen getest, met verrassende uitkomst: “De goedkoopste is de beste”

Ook onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia wordt nog wel eens aangenaam verrast. Tijdens het keuren van deze flessen rosé uit speciaalzaak en supermarkt bleek de goedkoopste fles een ware ontdekking te zijn. Andere wijnen stelden dan weer teleur. Welke flessen hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding? Met deze tips weet je wat je moet serveren in de eerste lentezon.

12 reacties

 • Danny Yde

  2 jaar geleden
  yep, laat me eensradebn, weeral die van de Aldi. Jongens da begint afgezaagd te klinken.
 • Lilianne Van Neylen

  2 jaar geleden
  Tja, wat deze sommelier verkiest is in ieder geval niet mijn keuze. En dat is zeker niet de eerste keer. Probeer het uit en spreek dan je voorkeur uit!
 • Wim Kempeneers

  2 jaar geleden
  Snap niet dat mensen wijn gaan kopen in de supermarkt . Ik kan u zo een dozijn wijnen bezorgen tussen 5 en 10€ die super goed zijn en van kwaliteit 10 keer beter zijn voor dezelfde prijs van de supermarkt . Bijkbaar denken nog steeds veel mensen dat wijnen uit de gespecialiseerde zaken niet betaalbaar zijn. Niets is minder waar .
 • Marc Claes

  2 jaar geleden
  Voor eens en voor altijd deze dame is geen sommelier! Ik heb dit al dikwijls gezegd maar het word nooit geplaatst ben benieuwd of men het nu durft!
 • chris delanghe

  2 jaar geleden
  Iedereen sommelier? Waarom niet. Over smaak valt niet te discuteren... Het is wel de kunst om goede wijnen te vinden buiten het traditionele grote namen circuit.... En in welke winkelrekken deze liggen maakt verder niets uit. En uiteraard draagt het nodige showgehalte altijd bij aan de business. Zo werkt de verkoop nu eenmaal. Kwaliteit is dus niet altijd evenredig met de prijs...Of de prijs is geen garantie voor goede kwaliteit.