Volledig scherm
© Kaart Blanche / Cato Oyen / Studio Baster

16 originele kerstkaarten van Belgische makelij voor een instant glimlach op je gezicht

Geen kerst met al onze vrienden en familie dit jaar (effe huilen, ja). Maar gelukkig houdt niks of niemand ons tegen om al wie we missen toch een spreekwoordelijke knuffel te geven met een kerstkaartje in de bus. En laat ons land nu net barsten van de creatievelingen die de meest heerlijke, grappige of originele kaartjes maken. Mét een flinke steek naar corona, indien gewenst.

0 reacties

 1. Tom Waes tipt verborgen schatten voor een trip in eigen land, van Thaise tempels tot de grootste sigaar ter wereld

  Tom Waes tipt verborgen schatten voor een trip in eigen land, van Thaise tempels tot de grootste sigaar ter wereld

  Een nieuw jaar gaat traditiegetrouw gepaard met nieuwe vakantieplannen. Exotische bestemmingen laten we nog even links liggen en we kiezen meer dan ooit voor een reisje in eigen land. Nood aan inspiratie? Niemand minder dan presentator Tom Waes helpt een handje. In zijn tv-programma ‘Reizen Waes’ en zijn gelijknamige boek gaat hij op zoek naar de bijzondere plekken in Vlaanderen. We krijgen alvast een voorsmaakje.
 2. De kracht van kerst: waarom het volgens een psycholoog zo veel deugd doet om nu al de kerstboom te versieren en kaartjes te versturen
  PREMIUM

  De kracht van kerst: waarom het volgens een psycholoog zo veel deugd doet om nu al de kerstboom te versieren en kaartjes te versturen

  Al jaar en dag volgen we de ongeschreven regel: pas na Sinterklaas mag de kerstboom opgezet worden. Maar dit jaar lappen we dat vrolijk aan onze laars. De verkoop van kerstbomen start vroeger dan ooit en de eerste kerstkaartjes zitten al in de brievenbus. Corona zit er ongetwijfeld voor iets tussen, maar waarom maakt kerst zo gelukkig? Psycholoog Ad Vingerhoets legt uit. “De eindejaarsperiode is bij uitstek de tijd van de nostalgie.”
 1. MAC Cosmetics haalt inspiratie bij David Bowie en komt met eerste genderfluïde make-up collectie ooit

  MAC Cosmetics haalt inspiratie bij David Bowie en komt met eerste genderfluï­de make-up collectie ooit

  Hoewel mannen die make-up dragen iets van alle tijden is - kijk maar naar iconen zoals Mick Jagger en David Bowie - werd make-up tot nog voor kort gelabeld als enkel voor vrouwen. Daar brengt MAC Cosmetics nu verandering in door hun allereerste genderfluïde make-uplijn ooit te lanceren. De collectie kwam tot stand in samenwerking met opkomende mode-ontwerper Harris Reed, die al samenwerkte met Harry Styles en Miley Cyrus. “We zeggen vaarwel aan label of regels over wat mannen, vrouwen en genderfluïde individuen wel of niet mogen doen”, aldus Reed.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech