Steven Aerts geeft tien onmisbare barbecuetips.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Aerts geeft tien onmisbare barbecuetips. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews

10 slimme tips voor op de barbecue: grillen zonder stress volgens grillmaster Steven Aerts

Barbecueën: altijd plezant, maar vaak ook irritant. Want telkens weer stribbelt de houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés in sneltempo aan te branden en laat dat zwartgeblakerde grillrooster zich onmogelijk schoonschrobben. Maar geen nood: dankzij deze tips & tricks van professioneel grillmaster Steven Aerts uit Boutersem (ook Belgisch kampioen ‘ribben’ in 2017) zijn al die BBQ-ergernissen voorgoed verleden tijd.

1 reactie

 • Willem De Voeght

  2 jaar geleden
  Om een rooster proper te maken, kan je de rooster na het bbq-en ook gewoon in het gras leggen. De morgen erna even met de stalen borstel erover en klaar.Het vuil gaat er vanzelf af.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. 
Het zit erop. Zo komen de Vlamingen van Sara Leemans nog een laatste keer samen: “De avond wordt beklonken met hapjes, wijn en Gin Tonics”

  Het zit erop. Zo komen de Vlamingen van Sara Leemans nog een laatste keer samen: “De avond wordt beklonken met hapjes, wijn en Gin Tonics”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. In deze ode aan de Dansaert-, fermette- en doorsnee Vlaming waagt Francis zich - tegen alle verwachtingen in - aan padel. “Nooit zal hij het toegeven, of misschien na twee pintjes ... maar hij vindt dit spel eigenlijk wel leuk.”