1. Klaprozen, magrietjes en kamillebloemen fleuren onze bermen op. Natuurexperten leggen uit waarom we zoveel wilde bloemen zien

  Klaprozen, magrietjes en kamille­bloe­men fleuren onze bermen op. Natuurex­per­ten leggen uit waarom we zoveel wilde bloemen zien

  We zijn wild van wildbloemen. Niet alleen op onze keukentafel, maar ook in onze tuinen spelen ze steeds vaker de hoofdrol. En het is je misschien al opgevallen tijdens het wandelen, fietsen of wanneer je in je auto naar buiten tuurt: ook de bermen staan er opvallend fleurig bij. Nee, dat heeft niet alleen met het weer van de afgelopen maanden te maken. We plukken de vruchten van het jarenlange ecologische maaibeheer, vertellen twee natuurexperten.
 1. Binnenkijken bij het groene paradijsje van Elke en Fré in het Pajottenland: “Hier staan we op de rem, en dat doet zo’n deugd”

  Binnenkij­ken bij het groene paradijsje van Elke en Fré in het Pajotten­land: “Hier staan we op de rem, en dat doet zo’n deugd”

  Elke en Fré werken bijna 24 op 7 in Luxemburg. Wanneer ze in het land zijn, verblijven ze in wat ze terecht hun paradijsje in het groene Pajottenland noemen. “Soms wordt het haastige leven ons te veel en daarom is het goed om terug te keren naar Asse. Zonder tv en met een hottub als toppunt van slow living worden we verplicht om het rustiger aan te doen.”
 2. Steeds meer mensen vinden heil in ‘silent vlogs’, een snelgroeiend genre op YouTube. Fan: “De video’s gaan niet zomaar over handwerk of eten maken”

  Steeds meer mensen vinden heil in ‘silent vlogs’, een snelgroei­end genre op YouTube. Fan: “De video’s gaan niet zomaar over handwerk of eten ma­ken”

  In de video’s van ‘silent vloggers’ is het stil. Er wordt niet gepraat en je krijgt het gezicht van de vlogger vaak niet eens te zien. Wat je wel ziet, is de uitvoering van doorsnee huishoudelijke activiteiten zoals koken, tuinieren of de was doen. Alledaags of niet, ‘silent vlogs’ halen miljoenen views. Voor vele kijkers zijn de video’s namelijk als therapie: niet om de sleur van het dagelijkse leven te ontlopen, maar juist om hem te omarmen. “De video’s gaan niet zomaar over eten maken of handwerk. Voor mij hebben ze een diepere betekenis”, aldus fan Morgana Cappellari (30).
 1. Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. 
“Jane Austen leert je flirten”

  Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. “Jane Austen leert je flirten”

  Nog maar net 22 is ze, Ibe Rossel. Sinds haar tiende blogt ze, nu rondt ze haar studies literatuur af met een boekdeal. Een kind van Generation Z dat een boek publiceert? Jawel. En dan nog eentje dat klassieke literatuur weer hip wil maken. Met ‘Shakespeare kent me beter dan mijn lief’ bewijst Ibe dat die oude verhalen perfect hun plaats hebben in het nu. Robinson Crusoe leert je dat seks op de eerste date een no-go is, Jane Austen leert je flirten. “Jongeren lezen niet meer? Bij elke jongen die ik date, stijgt literatuur meteen op z’n prioriteitenlijstje.”
 2. Je kan vanaf nu overnachten op de site van Versailles (al moet je daar minstens 1.700 euro voor over hebben)

  Je kan vanaf nu overnach­ten op de site van Versailles (al moet je daar minstens 1.700 euro voor over hebben)

  Voor de eerste keer in de geschiedenis kan je op de site van Versailles als toerist terecht voor een overnachting. En hoé. Het gerestaureerde hotel dat vorige week zijn deuren opende, ademt de achttiende-eeuwse sfeer, terwijl het toch voorzien is van alle luxe die we in onze huidige tijd gewend zijn. “Nu geopend voor een koninklijk verblijf”, staat er op hun Instagrampagina te lezen. En terecht. Wij laten je binnenkijken in het unieke kader waar iedereen zich de (zonne)koning te rijk zou voelen.
 1. Zo pikken Vlamingen hun sociale leven weer op volgens de satirische Sara Leemans: “Eindelijk uitpakken met die zelfgemaakte Ottolenghi hapjes”

  Zo pikken Vlamingen hun sociale leven weer op volgens de satirische Sara Leemans: “Eindelijk uitpakken met die zelfgemaak­te Ottolenghi hapjes”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Het thema deze keer: de typische manier waarop Vlamingen het begin van de zomer inzetten, de één al met wat meer tegenzin dan de ander.
 2. Leuk voor astro lovers: Spotify lanceert originele, nieuwe functies, waaronder een birth chart op basis van je favoriete artiesten

  Leuk voor astro lovers: Spotify lanceert originele, nieuwe functies, waaronder een birth chart op basis van je favoriete artiesten

  Astrologie is hot, en dat is ook Spotify niet ontgaan. De streamingdienst lanceerde vandaag een nieuwe campagne, Only You, waarin je je zogenaamde ‘Audio Birth Chart’ kan zien. Net zoals bij Wrapped (het jaaroverzicht dat het platform aan het einde van elk jaar maakt van je muziekvoorkeuren) kan je de afspeellijst delen op je sociale media. Redactrice Marie testte het al eens uit.
 1. Zo bereiden Vlamingen zich voor op de zomer volgens de satirische Sara Leemans. “Voor Steve is dit het perfecte weer om z’n zitmaaier boven te halen”
  NINA

  Zo bereiden Vlamingen zich voor op de zomer volgens de satirische Sara Leemans. “Voor Steve is dit het perfecte weer om z’n zitmaaier boven te halen”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo maken Vlamingen zich klaar voor de zomer.
 2. Teken met stoepkrijt voor The Pride of bezoek art-decoparels: 7 tips voor een goedgevuld weekend
  1

  Teken met stoepkrijt voor The Pride of bezoek art-decoparels: 7 tips voor een goedgevuld weekend

  Weet je niet wat doen dit weekend? Wij voorzien je van inspiratie. Je kan je verdiepen in een boek over surfen en stiekem je volgende zomervakantie plannen. Ook buitenshuis valt er genoeg te beleven. In het Antwerpse FOMU kan je je gaan vergapen aan de werken van Mous Lamrabat, of trek naar onze hoofdstad. Daar kan je in het kader van het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival prachtige extravagante woningen bezichtigen. Opties genoeg!