1. Planten in de herfst spaart je werk én (veel) geld uit: onze tuinexperte legt uit hoe je er vandaag nog aan begint
  PREMIUM

  Planten in de herfst spaart je werk én (veel) geld uit: onze tuinexper­te legt uit hoe je er vandaag nog aan begint

  Ben je van plan een haag, een bessentuin, rozen, fruitbomen of een mooie sierboom aan te planten? Daar is het nu het beste moment voor. Koop je je planten met blote wortel, dus zonder pot, dan spaar je bovendien een pak geld uit. Maar hoe pak je dat het best aan? Moet je de planten meteen voedingsstoffen geven? En hoelang moet je steunpaal zijn? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet raad.
 2. Vergeet ‘Black Friday’: in eigen land steunen we met ‘Bel Friday’ volgend weekend de Belgische retailers

  Vergeet ‘Black Friday’: in eigen land steunen we met ‘Bel Friday’ volgend weekend de Belgische retailers

  ‘Black Friday’ is in november traditioneel een hoogdag voor shoppers, met kortingen bij retailers wereldwijd. Maar dit jaar is het net ongezien belangrijk om lokale winkels te steunen, en dus slaan een pak Belgische merken de handen in elkaar voor een nieuw concept: ‘Bel Friday’. Shoppen met mooie kortingen bij je favoriete Belgische webshops of winkels om de hoek? Yes, please.
 1. In de leer bij Anna Wintour, Gordon Ramsay of Ru-Paul: via dit online platform krijg je lessen van bekende mensen

  In de leer bij Anna Wintour, Gordon Ramsay of Ru-Paul: via dit online platform krijg je lessen van bekende mensen

  In de strijd met corona zijn er strengere maatregelen ingevoerd. Het resultaat: we zitten weer vaker in ons kot. Die tijd kunnen we maar beter op een leuke manier invullen. Met MasterClass, bijvoorbeeld. Via dit online platform kan je in de leer gaan bij de crème de la crème. Een tennisles bij Serena Williams? Check. Leren koken bij Gordon Ramsay? Check. Fashion queen Anna Wintour die je de kneepjes van het vak leert? Triple check!
 2. De pret van winterkamperen en de 5 mooiste plekken om je motorhome te parkeren deze herfstvakantie

  De pret van winterkam­pe­ren en de 5 mooiste plekken om je motorhome te parkeren deze herfstva­kan­tie

  Terug naar de natuur en even vertragen. Dat is wat er ons deze winter te doen staat. We zagen hoe onze vakantieplannen één voor één geschrapt werden door de pandemie. Tot er alleen nog kamperen overbleef. Maar in tegendeel tot wat je misschien wel denkt is kamperen écht niet alleen een activiteit voor tijdens de warmere maanden. Redactrice Valérie en haar gezin zijn alvast fan. We lijsten ook de 5 mooiste campings van het land op. Enkel nog aan jou om te kiezen.
 1. Wat we kunnen leren van de herfst: “Eekhoorns slaan beukennootjes op. Wij kunnen dat symbolisch doen"
  PREMIUM

  Wat we kunnen leren van de herfst: “Eekhoorns slaan beukennoot­jes op. Wij kunnen dat symbolisch doen"

  De herfst is een explosie van kleuren, kastanjes bij de vleet en geurende koffietjes met kaneel. Maar ook sneller donker, grijze lucht en véél regen. Voor veel mensen is de herfst een sombere periode. Zou het deze keer anders kunnen? Mastercoach Heidi Gelders legt uit welke symbolische boodschap de herfst voor ons heeft en welke lessen dit seizoen ons kan leren. Wij maakten een lijstje met tools om deze herfst te beleven als nooit te voren.
 1. ‘Booty for Biden’: YouTubester vraagt om stemmen in ruil voor naaktfoto’s, maar riskeert nu celstraf

  ‘Booty for Biden’: YouTube­ster vraagt om stemmen in ruil voor naaktfoto’s, maar riskeert nu celstraf

  Je stem in ruil voor een naaktfoto. Dat dacht de Amerikaanse YouTuber Tana Mongeau (22) toen ze op sociale media gratis naaktbeelden beloofde voor iedereen die op presidentskandidaat Joe Biden stemt. En haar oproep bleef niet onopgemerkt: maar liefst 10.000 mensen ‘kozen’ voor de democraat en stuurden haar het bewijs. Mongeau zag alleen een klein detail over het hoofd, want wat ze deed is illegaal.
 2. 8 creatieve manieren om je mondmasker op een veilige manier te DIY’en: “Gebruik glasparels, want die zijn wasbaar”
  PREMIUM

  8 creatieve manieren om je mondmasker op een veilige manier te DIY’en: “Gebruik glasparels, want die zijn wasbaar”

  De Amerikaanse zangeres Lana Del Rey (35) kreeg afgelopen weekend bakken kritiek over zich heen, toen ze met een mondmasker met gaatjes de deur uitging. Toegegeven, het is niet altijd even gemakkelijk om op de proppen te komen met een origineel alternatief voor zo’n lelijk blauw wegwerpmasker. Een DIY-experte geeft tips en inspireert je om zelf creatief, maar verantwoord aan de slag te gaan. “Een parelketting om je masker aan te hangen, zoals bij een zonnebril, is hip nu.”
 1. Nieuwsanker Fatma Taspinar (37) over haar jeugd, ideale dag en succesvolle carrière: “Deuren gaan niet vanzelf open, je moet soms gewoon durven aankloppen”

  Nieuwsan­ker Fatma Taspinar (37) over haar jeugd, ideale dag en succesvol­le carrière: “Deuren gaan niet vanzelf open, je moet soms gewoon durven aankloppen”

  Ze is gerechtsjournaliste, programmamaker en nieuwsanker in het laatavondjournaal. De carrière van Fatma Taspinar (37) loopt op wieltjes. “Maar ik wil in het leven niet alleen maar gewerkt hebben.” We leggen ze de zesendertig ‘liefdesvragen’ van hoogleraar psychologie Arthur Aaron voor en ontdekken zo waarom zo veel kijkers om elf uur ’s avonds graag afstemmen op Eén. “Ik weet nog altijd niet of ik wel zit waar ik moet zitten. Ik ben een eeuwige twijfelaar.”
 2. Ecologisch bladruimen voor elk budget: dit zijn de beste bladblazers volgens onze tuinexperte
  PREMIUM

  Ecologisch bladruimen voor elk budget: dit zijn de beste bladbla­zers volgens onze tuinexper­te

  De meest ecologische manier om blad weg te halen is nog altijd de ouderwetse bladhark. Geen benzinegeuren, geen elektriciteitsverbruik en vooral: geluidloos. Maar in een tuin met veel bomen, of als je lichaam niet (meer) mee wil, is het soms een te zware klus. Het meest ecologische alternatief? Bladblazers en bladzuigers op elektriciteit of accu. Dit zijn de aanraders van onze tuinexperte Laurence Machiels.
 3. De kracht van dieren: Elise (37), Chris (56) en Jefke (12) volgen therapie met een paard, alpaca en hond. “Ik begon steeds meer op mezelf te vertrouwen”
  PREMIUM

  De kracht van dieren: Elise (37), Chris (56) en Jefke (12) volgen therapie met een paard, alpaca en hond. “Ik begon steeds meer op mezelf te vertrouwen”

  Vandaag is het Wereld Dierendag. Ga een langere wandeling maken met je hond of geef je kat een extra knuffel. Want dieren zijn niet alleen schattig en lief, ze hebben ook een positieve invloed op je mentale en lichamelijke welzijn. Sommige dieren worden zelfs specifiek getraind zodat ze mensen therapeutisch kunnen helpen. Elise (37) traint haar zelfvertrouwen met paard Vintho. Jefke (12) leert door honden Ralph en Seres tot rust te komen. En de jongdemente Chris (56) beseft dankzij alpaca’s Vivat en Jean-Jacques wat hij wél nog kan. “Dieren brengen je naar een andere wereld, waarin niemand over je oordeelt.”
 4. Op zoek naar inspiratie? Onze woonexpert toont hoe je die muffe zolder toch gezellig maakt
  PREMIUM

  Op zoek naar inspiratie? Onze woonexpert toont hoe je die muffe zolder toch gezellig maakt

  Het perfecte huis kopen, kan niet. Dat is iets wat je er zelf van moet maken. Alleen weten veel mensen niet hoe, omdat ze moeilijk door de bestaande toestand van een woning heen kunnen kijken. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt speurt daarom elke week de vastgoedmarkt af, op zoek naar een huis met potentieel dat je zelf misschien niet direct ziet. Deze keer gaat het om een huis waar de zolder nog ingericht moet worden. Door dat te doen, vergoot je de benutte bewoonbare oppervlakte en dat verhoogt natuurlijk de waarde van je huis. Haal alvast inspiratie uit deze drie voorbeelden van professionals.
 1. Exclusieve sneakpeek: 5 unieke stukken uit de modegeschiedenis die je móét zien in Modemuseum Hasselt

  Exclusieve sneakpeek: 5 unieke stukken uit de modege­schie­de­nis die je móét zien in Modemuseum Hasselt

  Het Modemuseum in Hasselt vond tijdens de lockdown de tijd rijp om hun archief uit te spitten. De vondst: een heleboel kledingstukken en accessoires die bepalend waren voor de Belgische en internationale modegeschiedenis. Die bijzondere stukken stelt het museum nu tentoon in ‘Dress.Code’. En wij mogen verklappen welke vijf iconische stukken je op de expo zeker gezien moet hebben én wat hun verhaal is.
 2. Deze 5 vrouwen kiezen bewust voor één kind. "Misschien klinkt het egoïstisch, maar ik ben ook meer dan alleen mama”
  PREMIUM

  Deze 5 vrouwen kiezen bewust voor één kind. "Misschien klinkt het egoïstisch, maar ik ben meer dan alleen mama”

  Twee kinderen. Een jongen en een meisje. Het is voor de meeste koppels nog altijd de norm, de wens, het perfecte plaatje. Toch zijn er gezinnen die bewust kiezen voor één kind. Met alle ­voordelen, maar ook alle vooroordelen van dien – zeker in tijden van corona. Vijf vrouwen vertellen over hun bewuste keuze om maar voor één kleine te gaan. Gezondheidszorgpsycholoog Jacqueline van Swet geeft duiding: “Ondanks dat er zoveel verschillende gezinsvormen bestaan, voldoet een gezin met één kind nog steeds niet aan de verwachting.”
 1. Is het Scandinavische ‘friluftsliv’ de remedie tegen de corona winter? “Ga op microavontuur: kort, simpel, lokaal, en goedkoop”
  PREMIUM

  Is het Scandinavi­sche ‘frilufts­liv’ de remedie tegen de corona winter? “Ga op microavon­tuur: kort, simpel, lokaal, en goedkoop”

  De herfst staat voor de deur. En naarmate de winter dichterbij komt, worden we neerslachtig, moe, en prikkelbaar. Tel daar een mogelijke nieuwe lockdown bij op, en je hebt het recept voor een serieuze winterdip. De Scandinavische way of life ‘friluftsliv’ komt met de remedie: een onbegrensde liefde voor het buitenleven. En het hoeft niets eens zo ver te zijn. “Ga op microavontuur. Het is kort, simpel, lokaal, en goedkoop. Maar nog steeds opwindend en uitdagend.”