Archiefbeeld Vosselaars carnaval
Volledig scherm
Archiefbeeld Vosselaars carnaval © Carnavalraad Toeten of Blazen Vosselaar

Ook prinsenverkiezing en kindercarnaval gaan wellicht niet door: “Alternatieven liggen reeds op tafel”

VosselaarEind december werd reeds aangekondigd dat de jaarlijkse carnavalsstoet en het aansluitende bal ook in 2022 niet kunnen doorgaan door het hardnekkige beestje corona. De carnavalraad gaf de hoop voor het kindercarnaval en de prinsenverkiezing echter nog niet op, maar het carnavalsweekend nadert met rasse schreden en het ziet er niet goed uit. De raad werkte daarom enkele feestelijke alternatieven uit, die de traditie toch een beetje in ere zullen houden. “We kunnen niet bij de pakken blijven neerzitten”, zegt Stef Slegers van de carnavalraad.

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Een nieuw zwembad en een brandweerkazerne voor Lille? En wat met de turnzaal in Gierle die in 2019 niet 100 procent veilig was?
  PREMIUM
  Lille

  BELOOFD IS BELOOFD. Een nieuw zwembad en een brandweer­ka­zer­ne voor Lille? En wat met de turnzaal in Gierle die in 2019 niet 100 procent veilig was?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Lille, de gemeente die een nieuw zwembad wilde, een brandweerkazerne en die alle dorpskernen een facelift wilde geven.
 2. Eens iets anders dan Werchter of Tomorrowland? Ontdek hier alle zomerfestivals in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eens iets anders dan Werchter of Tomorrow­land? Ontdek hier alle zomerfesti­vals in de provincie Antwerpen

  Drie weekends Tomorrowland, twee weekends Pukkelpop, vier (vier?) weekends Werchter en dan nog eens een extra festival door Tomorrowland en Werchter samen. Het lijkt wel alsof de drie groten van ons land de festivalzomer willen kapen. Maar dat wil niet zeggen dat middelgrote festivals en evenementen zich daar zomaar bij neerleggen. Een bloemlezing van wat er deze zomer zoal in de provincie Antwerpen te beleven valt. Want er bestaat wel degelijk meer dan de Tomorrowlands en Werchters van deze wereld.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 3. Lille werkt aan toekomstvisie voor leegstaande gebouwen: “Gebrek aan investeringen van politieke voorgangers waardoor er geen toekomstplannen klaarliggen”
  PREMIUM
  Lille

  Lille werkt aan toekomstvi­sie voor leegstaan­de gebouwen: “Gebrek aan investerin­gen van politieke voorgan­gers waardoor er geen toekomst­plan­nen klaarlig­gen”

  Het oude OCMW-gebouw in de Kerkstraat, het voormalige zwembad en de parochiezaal van Gierle. De eerste twee staan leeg, de derde is toe aan een renovatie. Binnenkort staat ook het huidige politiegebouw leeg. Met de aanstelling van een juridische partner wil de gemeente die projecten mee vorm te geven. “Onze politieke voorgangers hebben veel te weinig geïnvesteerd”, klinkt het.