Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © EPA

Nieuw festival Foxfeesten zoekt nu al talent van eigen bodem

VosselaarDe organisatoren van de Foxfeesten, een kersvers festival in het centrum van Vosselaar, zijn nu al op zoek naar talent van eigen bodem om te schitteren op het open podium. De oproep is opvallend, want het is nog geheel onzeker of de festivals wel mogen doorgaan deze zomer

 1. Oplichters stelen facturen uit brievenbussen om rekeningnummer te vervalsen: “Verscheidene bedrijven durven die bus nog altijd niet gebruiken”
  PREMIUM
  Ravels/Turnhout/Beerse

  Oplichters stelen facturen uit brievenbus­sen om rekening­num­mer te vervalsen: “Verschei­de­ne bedrijven durven die bus nog altijd niet gebruiken”

  De rechtbank in Turnhout boog zich woensdag over een groot dossier van facturenfraude. Maar liefst 27 beklaagden stonden terecht. De oplichting dateert van een vijftal jaar geleden. Oplichters stalen toen facturen uit brievenbussen van bpost. Ze vervalsten nadien het rekeningnummer om de nepfacturen dan terug op de post te doen richting nietsvermoedende klanten.
 2. Voetbalclub daagt Vosselaar uit: “Koop 5.000 spaghetti’s om club en lokale middenstand te steunen”
  Vosselaar

  Voetbal­club daagt Vosselaar uit: “Koop 5.000 spaghetti’s om club en lokale midden­stand te steunen”

  De inwoners van Vosselaar worden uitgedaagd om samen maar liefst 5.000 spaghetti’s te bestellen. De spaghetti-verkoop is een initiatief van KVV Vosselaar en de lokale middenstand. Opvallend: per spaghetti die je bestelt, krijg je er voor meer dan 100 euro aan waardebonnen bij lokale handelaars. “Een gezin dat vier spaghetti’s koopt, krijgt er dus voor meer dan 400 euro aan kortingsbonnen gratis bovenop”, zegt Marijn Van Nooten van KVV Vosselaar.
 1. “Voor je het weet, ben je aan padel verslaafd”: Antwerps topspeelster ontrafelt het geheim van dé sporthype. Plus: vijf terreinen in uw buurt
  PREMIUM
  Mechelen-Lier

  “Voor je het weet, ben je aan padel verslaafd”: Antwerps topspeel­ster ontrafelt het geheim van dé sporthype. Plus: vijf terreinen in uw buurt

  De sporthype van het moment? Padel, natuurlijk! De mix tussen tennis en squash, op een terrein met glazen wanden, is sinds de pandemie zo goed als een nationale sport geworden. Wat maakt padel zo populair? We vroegen het aan Shana Oyen, topspeelster uit Edegem en verantwoordelijk voor de trainersopleidingen in Antwerpen. “Beginners houden best met enkele tips rekening”, zegt ze. Wij lijsten ook enkele terreinen in uw buurt op.
 2. Pijpleiding van haven naar Ruhrgebied loopt mogelijk door Lichtaart
  Kasterlee

  Pijplei­ding van haven naar Ruhrgebied loopt mogelijk door Lichtaart

  Als alles volgens plan verloopt, wordt over twee à drie jaar gestart met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding tussen de haven van Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. Voor de aanleg moeten – afhankelijk van het tracé – 18 tot 80 woningen gesloopt worden. Eén van de mogelijke tracés loopt door Lichtaart. “Maar op het eerste zicht zouden er in Lichtaart geen gebouwen moeten wijken”, zegt burgemeester Ward Kennes.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"