Enkele medewerkers van Lokaal Bestuur Vosselaar steken de handen uit de mouwen in het overstroomde Waalse dorpje Prayon.
Volledig scherm
Enkele medewerkers van Lokaal Bestuur Vosselaar steken de handen uit de mouwen in het overstroomde Waalse dorpje Prayon. © Lokaal Bestuur Vosselaar

Lokaal bestuur Vosselaar steekt handen uit de mouwen in overstroomd Waals dorpje Prayon

VosselaarEnkele medewerkers van lokaal bestuur Vosselaar zijn afgelopen maandag gestart met de voorbereidende werken voor de heropbouw van Prayon, een dorpje in de provincie Luik dat zwaar geleden heeft onder de overstromingen deze zomer. Hun harde werk is een onderdeel van de grootschalige actie 1000 Handen.

 1. Turnhoutenaar schakelt moeder èn minderjarige zus in voor jarenlange drugshandel
  Turnhout

  Turnhoute­naar schakelt moeder èn minderjari­ge zus in voor jarenlange drugshan­del

  Een volledig Turnhouts gezin moest zich vrijdag voor de rechtbank verantwoorden voor drugshandel. Spilfiguur was Hamza K. (27). Jarenlang verkocht hij aan huis niet alleen cannabis, maar ook cocaïne en xtc. Wanneer hij niet thuis was, schakelde hij zijn (minderjarige) zus, broer en moeder in om de drugs aan klanten te leveren. “Ze leven allemaal van een uitkering, maar verrijkten zich wel met de handel in drugs”, zegt aanklager Catherine Dederen.
 2. Ziekenhuis, artsen, apothekers en zeven Kempense gemeenten halen belang medicatieschema aan: “Wanneer mensen in het ziekenhuis belanden, kunnen ze vaak niet vertellen wat ze precies nemen”
  Herentals/Herenthout/Grobbendonk/Vorselaar/Olen/Lille/Westerlo

  Ziekenhuis, artsen, apothekers en zeven Kempense gemeenten halen belang medicatie­sche­ma aan: “Wanneer mensen in het ziekenhuis belanden, kunnen ze vaak niet vertellen wat ze precies nemen”

  ‘Heb jij een medicatieschema?’ Dat is de basisvraag die 7 Kempense gemeenten, huisartsen, apothekers, de eerstelijnszone en het AZ Herentals stellen in de nieuwe campagne ‘Gemeente op Schema’. Daarin willen ze het belang van een actueel medicatieschema aantonen en iedereen oproepen om bij de apotheker of huisarts te vragen naar zijn medicatie-overzicht.