Archiefbeeld eerste editie Kunst-in-de-etalagewandeling.
Volledig scherm
Archiefbeeld eerste editie Kunst-in-de-etalagewandeling. © Gemeente Vosselaar

Kunst-in-de-etalagewandeling krijgt nieuwe editie

VosselaarNet als in eindejaarsperiode van 2020 kan je ook dit jaar genieten van allerlei kunstwerken in de Vosselaarse etalages. 

 1. REPORTAGE. Drie Philips-werknemers doen boekje open: “Het definitieve einde is geen ver-van-mijn-bedshow meer”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Drie Phi­lips-werknemers doen boekje open: “Het definitie­ve einde is geen ver-van-mijn-bedshow meer”

  Dertig jaar geleden kende elke Kempenaar wel iémand die bij Philips in Turnhout werkte. Niet moeilijk met 3.600 werknemers aan boord. Nu er binnenkort nog maar 219 werknemers overblijven, weten we als buitenstaander niét meer wat er leeft op de werkvloer van de bekende lampenfabriek. Drie (ex-)werknemers met samen meer dan 90 dienstjaren op de teller nemen ons mee achter de bedrijfsmuren. “We maakten er feestjes mee om nooit te vergeten.”
  Turnhout
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Dirk Vandervelden fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again
  PREMIUM

  Dirk Vandervel­den fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again

  Begin 2022 startte Dirk Vandervelden met een ambitieuze doelstelling om tegen augustus 2023 door alle 581 Belgische gemeenten te fietsen en zo (minstens) 5.810 euro in te zamelen voor het project To Walk Again van Marc Herremans. De teller staat nu op 508 gemeenten, en dit weekend waren de laatste drie gemeenten van de provincie Antwerpen aan de beurt. De voorlopig mooiste plek vond hij ook in die provincie. Hij zou nog graag een kleine 2.000 euro extra inzamelen. Steunen kan via deze link.
  Beerse, Turnhout