Vertommen
Volledig scherm
© Vertommen

Fietser gewond nadat hij op tegenligger botst

 1. Rolstoelvriendelijke speeltuigen en verhuis van tweedehandswinkel: solidaire inwoners laten dromen van goede doelen uitkomen
  Arendonk/Turnhout/Oud-Turnhout

  Rolstoel­vrien­de­lij­ke speeltui­gen en verhuis van tweede­hands­win­kel: solidaire inwoners laten dromen van goede doelen uitkomen

  De inwoners van Arendonk hebben zich opnieuw van hun meest solidaire kant getoond. Hoewel de Dag van de Solidariteit in een lightversie moest georganiseerd worden, heeft het initiatief 11.000 euro opgebracht. Vibo De Brem, Vibo De Ring en het Activiteitencentrum van Mekanders hebben al plannen met het geld dat ze woensdagavond overhandigd kregen.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Speelgoedfabrikant Clics en VITO ontwikkelen CO2-meter in vorm van huisje: “Gemeentebesturen en scholen bestellen massaal, hopelijk worden chips op tijd geleverd”
  Wuustwezel

  Speelgoed­fa­bri­kant Clics en VITO ontwikke­len CO2-meter in vorm van huisje: “Gemeente­be­stu­ren en scholen bestellen massaal, hopelijk worden chips op tijd geleverd”

  Speelgoedfabrikant Clics uit Wuustwezel en het VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) in Mol hebben samen een unieke CO2-meter ontwikkeld. Geen toestel dat cijfers weergeeft, maar groen, oranje of rood kleurt. De eerste 2.500 exemplaren zijn via Fost Plus verspreid onder scholen, maar nu wordt de meter gecommercialiseerd. “De aanvragen zijn al niet meer bij te houden”, zegt zaakvoerder Hedwig Van Roy.