De 39-jarige Dieter Schoenmaekers legt de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor Volk.
Volledig scherm
De 39-jarige Dieter Schoenmaekers legt de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor Volk. © Volk

Dieter Schoenmaekers legt eed af als nieuw gemeenteraadslid voor Volk

VosselaarDieter Schoenmaekers (39) heeft donderdagavond de eed afgelegd als het gloednieuwe gemeenteraadslid voor Volk, de vroegere CD&V. Hij is de opvolger van Inge Van Gorp (45), die eind vorig jaar noodgedwongen ontslag moest nemen.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. “Hij liet de hond aan haar open wonden likken”: zoon (59) riskeert celstraf voor mishandeling en verwaarlozing van bejaarde moeder (80)
  PREMIUM

  “Hij liet de hond aan haar open wonden likken”: zoon (59) riskeert celstraf voor mishande­ling en verwaarlo­zing van bejaarde moeder (80)

  Ze moest leven tussen de uitwerpselen van haar hond, slapen in lakens die nooit gewassen werden en kreeg enkel een kommetje soep te eten. Een 59-jarige man uit Balen riskeert een celstraf voor zware mishandeling en verwaarlozing van zijn 80-jarige moeder. De advocaat van de beklaagde ziet het allemaal als één groot complot. “En moeten de thuisverpleegkundigen niet vervolgd worden voor schuldig verzuim?”
  Turnhout
 1. Baby- en kindvriendelijke horecazaken krijgen een gloednieuw label: “Weten dat je ergens goed terechtkan met kinderen is altijd een surplus”
  PREMIUM

  Baby- en kindvrien­de­lij­ke horecaza­ken krijgen een gloednieuw label: “Weten dat je ergens goed terechtkan met kinderen is altijd een surplus”

  De horecazaken in Lillen kunnen voortaan het label ‘kindvriendelijke horeca’ krijgen. Dat wil zeggen dat de zaken voldoen aan een aantal criteria. Koffie & Moor van Josien en Joren kregen als eerste de gouden ster. “Zo krijgen bezoekers met kinderen meteen een idee waar ze met hun kroost op een aangename manier iets kunnen eten en/of drinken”, zeggen schepen Luc De Backer (Inzet) en burgemeester Marleen Peeters (N-VA). Heel wat zaken hebben het label al gekregen.
  Gierle, Wechelderzande, Poederlee
 2. Vosselaar voor Vosselaar en lokale ondernemers slaan handen in elkaar voor laagdrempelige paasactie: “Alle deelnemers worden beloond met een leuke verrassing”
  Vosselaar

  Vosselaar voor Vosselaar en lokale onderne­mers slaan handen in elkaar voor laagdrempe­li­ge paasactie: “Alle deelnemers worden beloond met een leuke verrassing”

  Geen idee wat doen tijdens die lange paasvakantie? Vosselaar voor Vosselaar en de lokale ondernemers sturen je op pad voor een heuse paaszoektocht. Met de laagdrempelige activiteit hopen ze vooral gezinnen te bereiken die het wat minder breed hebben. “De deelnemers moeten onderweg letters en eieren zoeken om de tocht tot een goed einde te brengen”, legt Lydia Dehouwer van Vosselaar voor Vosselaar uit.
  Vosselaar