De Orde van Sint Jan van Jeruzalem schenkt 2.500 euro aan dagbesteding De Pluk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Orde van Sint Jan van Jeruzalem schenkt 2.500 euro aan dagbesteding De Pluk. © Liese Demeulenaere

Dagbesteding De Pluk ontvangt 2.500 euro van Hospitaalridders voor verbouwingswerken

VosselaarDe Pluk, de dagbesteding van Ter Loke, verhuist binnenkort van de Heilanders naar de pastorij. Het prachtige pand in het centrum van Vosselaar moet echter nog enkele verbouwingswerken ondergaan vooraleer er activiteiten kunnen doorgaan. René Geeraerts, een van de vrijwilligers van Ter Loke en tevens Hospitaalridder, vroeg daarom financiële steun aan bij zijn ridderorde. Die schenkt nu maar liefst 2.500 euro aan De Pluk. “Hier kunnen we al zeker een deel van de structurele werken bekostigen”, zegt directeur Frederik De Baets.

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Komt er meer blauw op straat in Turnhout? Waar blijft de beloofde sporthal? En wat met de buitenschoolse kinderopvang in de stad?
  PREMIUM
  Turnhout

  BELOOFD IS BELOOFD. Komt er meer blauw op straat in Turnhout? Waar blijft de beloofde sporthal? En wat met de buiten­school­se kinderop­vang in de stad?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren 10 beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Turnhout, een stad waar inwoners zich onveilig voelen en de armoedecijfers bij de hoogste zijn in Vlaanderen.
 2. Kinderen leren vissen tijdens ontspannen workshop
  Vosselaar

  Kinderen leren vissen tijdens ontspannen workshop

  Heeft je spruit zin in om te leren vissen? De sportdienst van Vosselaar organiseert op woensdagnamiddag 8 juni een initiatieles vissen op maat van kinderen aan de vijver van sportcentrum Diepvenneke. Ze leren er alle kneepjes van de hengelsport. Soorten van aas, hengels en vis komen namelijk allemaal uitgebreid aan bod. De les gaat door van 13 tot 16 uur en is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Inschrijven doe je via het e-loket en kost 10 euro.
 1. Zo VeloVeilig is Vosselaar: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Vosselaar

  Zo VeloVeilig is Vosselaar: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De Vlamingen hebben ruim 18.000 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.