Archeologisch onderzoek geeft nieuwe inzichten in de geschiedenis van het Hof.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologisch onderzoek geeft nieuwe inzichten in de geschiedenis van het Hof. © ABO NV

Archeologen ontdekken verdwenen gracht en poortgebouw van Hof van Vosselaar

VosselaarGemeente Vosselaar, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos kochten Het Hof van Vosselaar aan in 2018 om het vervallen domein in zijn volle glorie te herstellen. Om de restauratie grondig voor te bereiden, nam men de boeiende geschiedenis van Het Hof onder de loep en werden er archeologen aangesteld om die verder in kaart te brengen. Dat archeologisch onderzoek heeft nu geleid tot de waardevolle ontdekking van een gracht en een poortgebouw die al jaren onder de grond verstopt lagen. 

 1. Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhandels: “Deze man moet gestopt worden”
  Lille/Merksplas

  Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhan­dels: “Deze man moet gestopt worden”

  Drankenhandels Daems uit Lille en Prik & Tik Merksplas zijn beiden het slachtoffer geworden van dezelfde winkeldief. In beide handelszaken ging hij aan de haal met flessen whisky en/of champagne. Alles samen nam hij voor meer dan 2.000 euro mee. Beide zaakvoerders zijn honderd procent zeker dat het om dezelfde dader gaat. “Op de beelden van onze collega zagen we het direct: die man sloeg ook bij ons toe tijdens de feestdagen”, zucht Sam Peeters van Prik & Tik in Merksplas.
 2. Minder dan de helft van de kinderen komt langs voor een prik in Bobbejaanland
  Middenkempen

  Minder dan de helft van de kinderen komt langs voor een prik in Bobbejaan­land

  Een ritje op een glijbaan in Bobbejaanland lijkt dan toch niet te verleiden zoals gehoopt. Het tijdelijke vaccinatiecentrum voor kinderen in het pretpark kreeg voorlopig zo’n 36 procent van de 7.500 kinderen in eerstelijnszone Middenkempen over de vloer. “Ik denk dat uiteindelijk zo’n 50% van de 5- tot 11-jarigen in onze zone zich zal laten vaccineren”, zegt coördinator Leen Henckens.