Archeologisch onderzoek geeft nieuwe inzichten in de geschiedenis van het Hof.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologisch onderzoek geeft nieuwe inzichten in de geschiedenis van het Hof. © ABO NV

Archeologen ontdekken verdwenen gracht en poortgebouw van Hof van Vosselaar

VosselaarGemeente Vosselaar, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos kochten Het Hof van Vosselaar aan in 2018 om het vervallen domein in zijn volle glorie te herstellen. Om de restauratie grondig voor te bereiden, nam men de boeiende geschiedenis van Het Hof onder de loep en werden er archeologen aangesteld om die verder in kaart te brengen. Dat archeologisch onderzoek heeft nu geleid tot de waardevolle ontdekking van een gracht en een poortgebouw die al jaren onder de grond verstopt lagen. 

 1. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 2. Eerstelijnszone Middenkempen bereidt zich volop voor op vaccinatiecampagne: “Bezig met verzamelen van cijfers en met zoektocht naar locaties en stockageruimters”
  Neteland / Lille / Kasterlee

  Eerste­lijns­zo­ne Middenkem­pen bereidt zich volop voor op vaccinatie­cam­pag­ne: “Bezig met verzamelen van cijfers en met zoektocht naar locaties en stockage­ruim­ters”

  De zeven gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maken zich samen klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. De zone bestaat uit de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar. Deze zeven gemeenten werkten al eerder tijdens de coronacrisis nauw samen. Zo richtten ze het Covid Coaching Team op, waarbij maatschappelijk werkers besmette inwoners ondersteunen. Deze samenwerking zet de eerstelijnszone nu ook verder bij de start van de vaccinatiecampagne.
 1. Nieuw logo (zonder hert) moet van Turnhout een merk maken
  PREMIUM
  Turnhout

  Nieuw logo (zonder hert) moet van Turnhout een merk maken

  Stad Turnhout heeft een nieuw logo. Meteen werd ook een bijhorende huisstijl ontwikkeld die in alle communicatie naar de buitenwereld gebruikt zal worden. Al wat Turnhout onderneemt, kan zo herkend worden als een initiatief van de stad. “In het verleden had elk initiatief van de stad een eigen logo. Door steeds hetzelfde basislogo te gebruiken, kunnen we van Turnhout een merk maken”, zegt schepen Jan Van Otten.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw