1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 1. Personal trainer Tobias introduceert unieke keten van private gyms: “Coaching, voeding en massage op één plek”
  Turnhout/Retie

  Personal trainer Tobias introdu­ceert unieke keten van private gyms: “Coaching, voeding en massage op één plek”

  Tobias Maerien uit Retie is al twaalf jaar aan de slag als personal coach met zijn eigen studio ‘4u2 in Motion’, maar gooit het roer nu om. De zaak gaat voortaan door het leven als ‘Sterker’ en wordt uitgebreid tot een nieuw concept, dat geheel uniek is in België: een keten voor personal coaching. “Geen open fitness, waar iedereen zomaar binnen kan wandelen. Wel verschillende professionele gyms, waar je begeleid wordt door ervaren trainers”, legt hij uit.
 1. Louka Maertens (Volley Noorderkempen): “Als je het mij vraagt, dan wil ik snel promoveren naar de Liga”
  Volleybal eerste nationale vrouwen

  Louka Maertens (Volley Noorderkem­pen): “Als je het mij vraagt, dan wil ik snel promoveren naar de Liga”

  Tijdens het volgend weekend - waarin de halve finales van de ‘Belgian Cup’ worden betwist - gaat men in de nationale en de promoreeksen vrolijk verder met de competitie. In eerste nationale bij de vrouwen staat er zelfs een topwedstrijd op het programma. NRG VC Geel neemt het op tegen Volley Noorderkempen uit Vosselaar. De huidige nummer twee tegen de leiders. Een heuse Kempense strijd met heel veel inzet.

Populair in HLN+ REGIO

 1. De eekhoorns wensen u prettige feestdagen... Natuurfotograaf Arne Moons (24) maakt unieke kerstkaarten van zijn foto’s
  Lille

  De eekhoorns wensen u prettige feestdagen... Natuurfoto­graaf Arne Moons (24) maakt unieke kerstkaar­ten van zijn foto’s

  Wie nog op zoek is naar originele wenskaarten voor de komende feestdagen kan zeker ook eens een kijkje nemen op de Facebookpagina van natuurfotograaf Arne Moons (24) uit Lille. De twintiger maakte een tijd terug in een bos een kleine ‘filmset' voor eekhoorns. De voorbije dagen toverde hij die filmset om in een kerstdecor, en dat leverde schitterende beelden op. Van die foto’s maakte hij nu zes verschillende kerstkaarten.