1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 1. Zo solidair is Turnhout. Inzamelactie voor slachtoffers in Wallonië ongelooflijk succes: “Iedereen leeft mee”
  Turnhout

  Zo solidair is Turnhout. Inzamelac­tie voor slachtof­fers in Wallonië ongeloof­lijk succes: “Iedereen leeft mee”

  De oproep van de vrienden Anouk Bruyninckx, Michael Discart en Nick Van Den Broeck laat Turnhout niet onberoerd. Al sinds vrijdagochtend is het ontzettend druk in de Koningin Elisabethlei door alle auto’s, fietsers en voetgangers die voedsel en kleding binnenbrengen om te schenken aan de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. “Veel mensen die spullen komen brengen, blijven daarna nog even werken als vrijwilliger. “
 1. Luchtbeelden tonen hoe Kleine Nete Kempische velden blank zet
  geel/kasterlee

  Luchtbeel­den tonen hoe Kleine Nete Kempische velden blank zet

  Door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen is het water van de Kleine Nete, op de grens van Geel-Ten Aard en Kasterlee, stelselmatig aan het stijgen. Op sommige plaatsen is het water al overgelopen naar landbouwgebied. Zowel Geel als Kasterlee kondigden de gemeentelijke fase van het rampenplan af. Recreatiedomein Ark van Noë, dat vlak naast de rivier gelegen is, werd ontruimd nadat het glampingterrein volledig onder water is gelopen. Naast de Roerdompstraat zijn preventief ook de Zeggendijk, Arkstraat en Schoorsebrug afgesloten voor alle verkeer. Op luchtbeelden is te zien hoe ver de wateroverlast intussen al reikt.
 2. Glampingterrein Ark van Noë naast Kleine Nete loopt volledig onder water: “Bang afwachten hoe waterstand komende uren evolueert”
  Lichtaart/Kasterlee

  Glamping­ter­rein Ark van Noë naast Kleine Nete loopt volledig onder water: “Bang afwachten hoe waterstand komende uren evolueert”

  Ook in de Kempen deelt men in de klappen door het noodweer van de voorbije dagen. In Kasterlee dreigt de Kleine Nete uit haar oevers te treden. Vlak naast de rivier ligt recreatiedomein Ark van Noë. Het nagelnieuwe glampingterrein achteraan op het domein is ondergelopen en uit voorzorg werden de uitbaters verplicht de rest van het domein tijdelijk te sluiten.