Sinds zaterdagochtend zorgt een slagboom voor een knip tussen Vorselaar en Zandhoven
Volledig scherm
Sinds zaterdagochtend zorgt een slagboom voor een knip tussen Vorselaar en Zandhoven © Jurgen Geyselings

Slagboom tussen Vorselaar en Pulderbos sinds zaterdag definitief dicht

Vorselaar/ZandhovenWaar de laatste weken veel over gepraat werd in Vorselaar en Zandhoven is sinds zaterdagochtend een feit. Een slagboom maakt dat het smalle landweggetje Rommelzwaan/Reebergen de dorpen Vorselaar en Pulderbos van elkaar scheidt voor autoverkeer. Fietsers en wandelaars kunnen er nog steeds passeren.

 1. Marianne Verhaert tevreden over aanpak NMBS om mobiel bereik te verbeteren: “Onderweg kunnen werken is aanmoediging om de trein te gebruiken”
  Grobbendonk

  Marianne Verhaert tevreden over aanpak NMBS om mobiel bereik te verbeteren: “Onderweg kunnen werken is aanmoedi­ging om de trein te gebruiken”

  Herkent u het ook? U krijgt telefoon of u wil nog snel uw mails beantwoorden en plots valt het bereik weg in de trein. Om dit probleem op te lossen test de NMBS innoverende ramen uit die het mobiele signaal makkelijker binnen moeten laten in de treinstellen. Als test zullen de ramen eerst toegepast worden op 20 M6-treinen, die ook op de lijn Turnhout-Binche en Turnhout-Antwerpen rijden.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 3. Miss België Celine Van Ouytsel vraagt aan bevolking zich massaal te laten vaccineren: “Weer naar het echte normaal en het nieuwe normaal vergeten!”
  Herentals

  Miss België Celine Van Ouytsel vraagt aan bevolking zich massaal te laten vaccineren: “Weer naar het echte normaal en het nieuwe normaal vergeten!”

  Net zoals jij er zo naar uitkijkt, hoopt ook Miss België Celine Van Ouytsel dat we weer snel de draad van weleer kunnen oppakken. De Herentalse roept in een videoboodschap van Eerstelijnszone Middenkempen op om de komende maanden massaal af te zakken naar de vaccinatiecentra. “Enkel zo kunnen we snel weer genieten van een terrasje of op restaurantbezoek”, beseft ze.
 1. Rechter in Turnhout beslist: trajectcontrole is niet discriminerend
  Grobbendonk/Nijlen

  Rechter in Turnhout beslist: trajectcon­tro­le is niet discrimine­rend

  Een man uit Nijlen heeft bot gevangen nadat hij zijn boete aanvocht die hij kreeg op basis van trajectcontrole. Volgens de man is het principe van trajectcontrole discriminerend omdat motorrijders niet geregistreerd worden door de camera’s. De rechtbank benadrukt nu dat er niet mag gediscrimineerd op rechten en vrijheden. “Maar niemand beschikt over het recht om ongestraft een misdrijf te mogen plegen”, oordeelt de rechter.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo