De historische koeienstal blijft nog even staan.
Volledig scherm
De historische koeienstal blijft nog even staan. © Vanderveken

Opknapbeurt van Koeienstal in Lovenhoek blijft voorlopig uit

VORSELAARDe historische koeienstal aan Lovenhoek in Vorselaar blijft voorlopig zoals ze er nu bij staat. De leden van Natuurpunt mogen hun renovatieplannen voorlopig niet uitvoeren. De Raad van Vergunningsbetwistingen heeft de vergunning geschorst.

 1. Oude graven moeten plaatsmaken voor nieuwe:
“Iedereen krijgt de kans om de concessies van de bestaande grafzerken te hernieuwen of te verlengen”
  Grobbendonk

  Oude graven moeten plaatsma­ken voor nieuwe: “Iedereen krijgt de kans om de concessies van de bestaande grafzerken te hernieuwen of te verlengen”

  Op de drie begraafplaatsen op het grondgebied van Grobbendonk heerst momenteel een schaarste betreffende het plaatsen van nieuwe zerken voor de overleden inwoners. Om in de toekomst geen gebrek aan plaats te hebben, keurde het gemeentebestuur een nieuw huishoudelijk reglement goed. Op die manier zullen de oude graven op het kerkhof kunnen plaatsmaken voor nieuwe.
 2. Reuzegommer voor de rechter na dronken geweld in Leuvense pitabar: “Neus gebroken en dan gevlucht als laffe hond”
  PREMIUM
  Leuven

  Reuzegom­mer voor de rechter na dronken geweld in Leuvense pitabar: “Neus gebroken en dan gevlucht als laffe hond”

  Een vuistslag in een Leuvense pitabar na een nachtje stappen kan J.V. uit Brasschaat duur komen te staan in de strafrechtbank. De Antwerpenaar, die tevens lid was van de beruchte studentenclub Reuzegom, herinnert zich naar eigen zeggen niets meer van de dronken avond twee jaar geleden. Na de feiten, waarbij hij de neus van het slachtoffer brak, ging hij ervandoor. “Als een laffe hond”, voegde de burgerlijke partij daar fijntjes aan toe.