Kasteel De Borrekens in Vorselaar ligt op het parcours van 'Toeren om te Loeren'
Volledig scherm
Kasteel De Borrekens in Vorselaar ligt op het parcours van 'Toeren om te Loeren' © De La Cruz

Ontdek al het mooie dat Grobbendonk en Vorselaar te bieden hebben tijdens ‘Toeren om te Loeren’

Vorselaar/GrobbendonkDe lokale besturen van Grobbendonk en Vorselaar hebben hun krachten alweer gebundeld om een editie van ‘Toeren om te Loeren’ te organiseren. De editie van dit jaar wordt gespreid over de twee komende weekends.

 1. Herdenkingsmoment voor overledenen tijdens corona op Grobbendonkse begraafplaatsen: “Iedereen is welkom en inschrijven hoeft niet”
  Grobbendonk

  Herden­kings­mo­ment voor overlede­nen tijdens corona op Grob­bendonk­se begraaf­plaat­sen: “Iedereen is welkom en inschrij­ven hoeft niet”

  Op vrijdag 29 oktober, de start van de Allerheiligenvakantie, organiseert de gemeente Grobbendonk een herdenkingsmoment voor alle overledenen tijdens corona. In de aanloop naar 1 november kunnen inwoners ook rekenen op de hulp van de gemeentearbeiders op de begraafplaatsen en worden er bloempothouders ter beschikking gesteld.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Demo-markt over ‘klimaatbewust boeren’ in Vorselaar: “Overstromingen en extreme droogte maken duidelijk dat verstandig waterbeheer noodzakelijk is”
  Vorselaar

  De­mo-markt over ‘klimaatbe­wust boeren’ in Vorselaar: “Overstro­min­gen en extreme droogte maken duidelijk dat verstandig waterbe­heer noodzake­lijk is”

  Vrijdag werd er op één van de vele velden die Vorselaar rijk is een heuse ‘Demo-markt Klimaatboeren’ opgesteld waar geïnteresseerde landbouwers konden langskomen om ideetjes op te doen om aan verstandig waterbeheer te doen met hun bedrijf. Het is de bedoeling om in de toekomst volop in te zetten op klimaatrobuuste maatregelen in de vallei van de Kleine Nete.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?