Aan dit basketbalveldje in Vorselaar vonden zaterdag de bedreigingen met het mes plaats
Volledig scherm
Aan dit basketbalveldje in Vorselaar vonden zaterdag de bedreigingen met het mes plaats © Jurgen Geyselings

Nog twee jongeren naar jeugdinstelling na bedreiging met mes

VorselaarNadat gisteren al twee jongeren in een jeugdinstelling en een meerderjarige in de gevangenis van Turnhout geplaatst werden voor bedreigingen met een mes in Vorselaar, werden er vandaag nog twee jongeren door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst.

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Olympiadelaan als brug of naast spoorlijn in functie van Kleine Netevallei: ingrepen moeten Herentals wapenen tegen klimaatverandering
  herentals

  Olympia­delaan als brug of naast spoorlijn in functie van Kleine Netevallei: ingrepen moeten Herentals wapenen tegen klimaatver­an­de­ring

  De Kleine Netevallei en Olympiadelaan in Herentals zullen op termijn een ingrijpende metamorfose ondergaan. Er liggen twee scenario’s op tafel die allebei voorzien in de meandering van de Kleine Nete, herstel van de historische vesten, een ecologische verbinding voor de fauna en flora en een zone voor mogelijke stedelijke ontwikkeling zoals een uitbreiding van het ziekenhuis en groen. Het verschil zit hem in de mobiliteit: in het ene plan blijft de Olympiadelaan op haar plek maar wordt ze een lange en lage brug over het gebied, in het andere plan wordt de rijbaan verplaatst tot naast de spoorlijn.