Ian Goormans werd doodgereden aan de Molenbaan in Vorselaar
Volledig scherm
PREMIUM
Ian Goormans werd doodgereden aan de Molenbaan in Vorselaar © RV/Peter Vanderveken

“Mijn vrienden hadden mijn sleutels afgepakt, maar ik kon ze met een smoes weer bemachtigen”: dronken doodrijder van Ian (16) riskeert 33 maanden cel

Vorselaar/GrobbendonkVrienden hadden zijn autosleutels afgepakt. Omdat hij dronken was en een joint had gerookt op café. Met een smoes kon Jonas F. (22) uit Grobbendonk zijn autosleutels weer bemachtigen. Een paar minuten later reed hij Ian Goormans (16) dood op de fiets. Jonas pleegde vluchtmisdrijf en plaatste een foto van zijn beschadigde auto op Snapchat. “Ik ben dom geweest. Er zijn wel meer jongeren die deze fout maken. Maar het besef komt altijd te laat”, getuigt hij.

  1. Doek valt voor decorbouwers van onder meer Graspop en Tomorrowland: “Geen opdrachten meer”
    PREMIUM
    Beerse

    Doek valt voor decorbou­wers van onder meer Graspop en Tomorrow­land: “Geen opdrachten meer”

    Het doek is gevallen voor het decorbouwbedrijf Phixion uit Beerse. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en bouwde mee aan decors van Tomorrowland, Hellfest, Graspop en heel wat andere festivals. Enkele maanden geleden probeerden ze het nog over een andere boeg te gooien en lanceerden ze het idee om unieke tuinkamers of privékamers te bouwen. Het gebrek aan opdrachten door de coronacrisis deed het bedrijf de das om.