De vertegenwoordigers van de verschillende sportclubs samen met Steven Segerink (r.) van Sportcafé De Dreef
Volledig scherm
De vertegenwoordigers van de verschillende sportclubs samen met Steven Segerink (r.) van Sportcafé De Dreef © Jurgen Geyselings

Matchen van Rode Duivels rechtstreeks op terras van Sporthal De Dreef: “Flink deel van de 132 stoelen voor de eerste match zijn reeds gereserveerd”

VorselaarGenieten van een duivelse sfeer tijdens de matchen van onze Rode Duivels tijdens het komende EK-voetbal? Dan ben je op het grote terras van Sporthal De Dreef in Vorselaar aan het juiste adres. Zeven plaatselijke sportverenigingen slaan er vanaf de eerste wedstrijd de handen in elkaar met de uitbater van de cafetaria. “Alle wedstrijden van onze Rode Duivels, de Tour de France en de Olympische spelen zullen op het outdoor scherm aan het terras te bekijken zijn”, klinkt het.

 1. RESTOTIP. Bistro Louis in hartje Grobbendonk: “Hier zie je levende kreeften in het aquarium zitten”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Bistro Louis in hartje Grob­bendonk: “Hier zie je levende kreeften in het aquarium zitten”

  Grobbendonk is sinds kort een culinaire hotspot rijker. Horecaondernemer en chef-kok Dennis Vanswijgenhoven, die in het verleden Brasserie Marie uitbaatte opende rond de jaarwisseling Bistro Louis vlakbij het Astridplein. Een sfeervol, kleinschalig restaurant waar kwaliteit de voorrang krijgt. Eveneens kunnen klanten ook terecht bij de winterbar die een plekje kreeg op het terras.
  Grobbendonk
 2. Marianne Verhaert (Open Vld) wil beter treinverkeer over de grenzen heen: “Grensoverschrijdend spoorvervoer is achtergesteld kindje”
  PREMIUM

  Marianne Verhaert (Open Vld) wil beter treinver­keer over de grenzen heen: “Grensover­schrij­dend spoorver­voer is achterge­steld kindje”

  De Kamer keurde een voorstel goed van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld) om de grensoverschrijdende spoorverbindingen aantrekkelijker te maken. De mobiliteitsexperte vraagt een duidelijke visie op dat regionaal grensoverschrijdend vervoer en een beter overleg met de buurlanden om de trip over de grens makkelijker te maken. “Regionale grensoverschrijdende spoorverbindingen worden vaak uitgebaat met het oudst mogelijke materieel, aan zeer lage frequenties, met slechte aansluitingen en aan een te hoge prijs.”
  Grobbendonk, Herentals
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.