Pieter en Jolien van De Wingerd geven de verplichte sluiting een positieve wending.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter en Jolien van De Wingerd geven de verplichte sluiting een positieve wending. © De Wingerd

Je camper parkeren en dan lekker dineren: De Wingerd serveert coronaveilig viergangenmenu in mobilhomes

VorselaarLockdown 2.0 hakt er bij alle horecazaken erg diep in, maar Jolien en Pieter van restaurant De Wingerd in Vorselaar geven de sluiting toch een positieve wending. Op zaterdagavond 16 januari verwelkomden zij hun gasten voor een bijzondere, maar coronaveilige restaurantbeleving. De gasten schoven namelijk niet de voetjes onder tafel in het restaurant, maar in hun eigen camper en kregen een viergangenmenu op gastronomisch niveau voorgeschoteld.

 1. Kempense huishoudhulpen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense huishoud­hul­pen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”

  Dat horeca-uitbaters, kappers, studenten en leerkrachten kreunen onder de coronacrisis horen we al maanden, maar uit de hoek van de huishoudhulpen bleef het opvallend stil. Tot nu. Drie Kempense huishoudhulpen getuigen over de onveilige werkomstandigheden, het gesjoemel met tijdelijke werkloosheid en het onbegrip van veel klanten. De wantoestanden in de dienstenchequesector stapelen zich op. “Het is gewoon niet veilig”, vertelt huishoudhulp Joke Swaelen. “Klanten beseffen niet dat wij met heel veel mensen in contact komen.”
 2. Oorlogsveteraan en ereburger Jos Clijmans (100) overleden: “Jos, heel het dorp is fier op wat je voor ons én ons land hebt gedaan”
  Herenthout/Rijkevorsel/Gierle/Beerse/Oud-Turnhout

  Oorlogsve­te­raan en ereburger Jos Clijmans (100) overleden: “Jos, heel het dorp is fier op wat je voor ons én ons land hebt gedaan”

  Oorlogsveteraan en ereburger Jos Clijmans (100) uit Herenthout is overleden. In april vorig jaar werd de eeuweling nog – coronaproof – gevierd en een groot feest zou volgen wanneer het weer allemaal kon. Burgemeester Dorien Cuylaerts (N-VA) van Rijkevorsel heeft gouden herinneringen aan de man.
 1. Miss België Celine Van Ouytsel vraagt aan bevolking zich massaal te laten vaccineren: “Weer naar het echte normaal en het nieuwe normaal vergeten!”
  Herentals

  Miss België Celine Van Ouytsel vraagt aan bevolking zich massaal te laten vaccineren: “Weer naar het echte normaal en het nieuwe normaal vergeten!”

  Net zoals jij er zo naar uitkijkt, hoopt ook Miss België Celine Van Ouytsel dat we weer snel de draad van weleer kunnen oppakken. De Herentalse roept in een videoboodschap van Eerstelijnszone Middenkempen op om de komende maanden massaal af te zakken naar de vaccinatiecentra. “Enkel zo kunnen we snel weer genieten van een terrasje of op restaurantbezoek”, beseft ze.
 1. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt

 2. Aanhangwagen gaat overkop na slippartij
  Play

  Aanhangwa­gen gaat overkop na slippartij