Kinderen staken herinneringen in de tijdscapsule te Vorselaar
Volledig scherm
Kinderen staken herinneringen in de tijdscapsule te Vorselaar © Michel Detailleur

Herinneringen gaan voor minstens 15 jaar de grond in aan toekomstige kinder- en jongerencampus

VorselaarVrijdag werden herinneringen voor later in de grond gestoken aan de werf van de nieuwe kinder- en jongerencampus die in Vorselaar opgetrokken wordt. Het is de bedoeling om deze zogenoemde ‘tijdscapsule’ pas ten vroegste binnen 15 jaar weer boven te halen.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Bike Inn viert opening nieuwe winkel met Open Days: “Primeur dit weekend zijn de longtailbikes”
  PREMIUM

  Bike Inn viert opening nieuwe winkel met Open Days: “Primeur dit weekend zijn de longtailbi­kes”

  Bakfietsen, koersfietsen, mountainbikes, gravelbikes, stadsfietsen, al dan niet elektrisch of in leasing. De fietsverkoop in Vlaanderen blijft hoge toppen scheren. Meteen één van de redenen waarom Bike Inn in Herentals op zoek moest naar een nieuwe en grotere locatie. Om de nieuwe winkel officieel te openen, organiseert men er dit weekend hun Open Days. “We vonden onze nieuwe locatie naast De Zwerver”, klinkt het.
  Herentals