Het grote podium kreeg z'n plekje op het Na Fir Bolg terrein in Vorselaar
Volledig scherm
PREMIUM
Het grote podium kreeg z'n plekje op het Na Fir Bolg terrein in Vorselaar © Adrie de Kok

Festival Na Fir Bolg verwacht 15.000 bezoekers: “Genieten van goede muziek met een frisse tripel in een glas, meer moet dat niet zijn!”

Vorselaar“DJ’s? Daar doen wij niet aan mee”, klinkt het vastberaden bij festivalorganisator Luc Janssens van Na Fir Bolg. “Niks boven een live-optreden van een echte band.” Komend weekend staan bijna dertig muziekgroepen verspreid over drie festivaldagen op de Vorselaarse festivalpodia. Met headliners als Guido Belcanto, Clement Peerens Explosition en wereldster Amy MacDonald verwacht men 15.000 festivalgangers.

 1. Brandweerzone Kempen doet warme oproep voor ... maquettes
  Kempen

  Brandweer­zo­ne Kempen doet warme oproep voor ... maquettes

  Brandweerzone Kempen heeft een opvallende oproep gelanceerd. De brandweerlui sturen voor de verandering geen waarschuwing of tip de wereld in, maar vragen iedereen om maquettes te schenken aan de brandweerzone. Daarmee kunnen ze interventies simuleren om zo nog sneller en efficiënter in te grijpen in geval van nood. Ben jij architect, aannemer, vastgoedontwikkelaar of gewoon een creatieve maquettebouwer en heb je nog een aantal exemplaren liggen waar je niets mee doet? Schenk ze dan aan de brandweer. Je beschermt er jezelf en je omgeving mee.
 2. Onze weekendtips voor de Kempen: nostalgie beleven, genieten van muziek en stokpaardrijden
  PREMIUM
  Kempen

  Onze weekend­tips voor de Kempen: nostalgie beleven, genieten van muziek en stokpaard­rij­den

  Geen zin om te luieren in de zon dit warme weekend? Maar wat doe je dan wél in deze tropische temperaturen behalve een frisse duik nemen? Wij verzamelden de leukste uitstapjes in de Kempen om zaterdag 6 en zondag 7 augustus van te genieten met het hele gezin. Of je nu wil genieten van de leukste muziek of rustig wil snuisteren tussen kunst of confituur, de Kempen heeft het allemaal!