Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Dagelijkse drugsgebruiker laat zich filmen bij twee diefstallen

Herentals/VorselaarEen man uit Vorselaar moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor twee winkeldiefstallen in de shop van een benzinestation in Herentals. “Hij heeft een invaliditeitsuitkering. Daar spring je niet ver mee”, zegt zijn advocaat.

 1. Ziekenhuis, artsen, apothekers en zeven Kempense gemeenten halen belang medicatieschema aan: “Wanneer mensen in het ziekenhuis belanden, kunnen ze vaak niet vertellen wat ze precies nemen”
  Herentals/Herenthout/Grobbendonk/Vorselaar/Olen/Lille/Westerlo

  Ziekenhuis, artsen, apothekers en zeven Kempense gemeenten halen belang medicatie­sche­ma aan: “Wanneer mensen in het ziekenhuis belanden, kunnen ze vaak niet vertellen wat ze precies nemen”

  ‘Heb jij een medicatieschema?’ Dat is de basisvraag die 7 Kempense gemeenten, huisartsen, apothekers, de eerstelijnszone en het AZ Herentals stellen in de nieuwe campagne ‘Gemeente op Schema’. Daarin willen ze het belang van een actueel medicatieschema aantonen en iedereen oproepen om bij de apotheker of huisarts te vragen naar zijn medicatie-overzicht.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.