Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © Getty Images

Blinden en slechtzienden maken kennis met nieuwe hulpmiddelen tijdens infobeurs

VorselaarDe dag van vandaag zijn er tal van oplossingen die het leven van blinden en slechtzienden iets aangenamer maken, maar niet iedereen kent al deze hulpmiddelen. Om mensen met een visuele beperking op weg te helpen organiseert de Vlaamse Blindenraad op zaterdag 30 april daarom een gratis infobeurs in het Buurthuis in Vorselaar.

 1. “Hij liet de hond aan haar open wonden likken”: zoon (59) riskeert celstraf voor mishandeling en verwaarlozing van bejaarde moeder (80)
  PREMIUM

  “Hij liet de hond aan haar open wonden likken”: zoon (59) riskeert celstraf voor mishande­ling en verwaarlo­zing van bejaarde moeder (80)

  Ze moest leven tussen de uitwerpselen van haar hond, slapen in lakens die nooit gewassen werden en kreeg enkel een kommetje soep te eten. Een 59-jarige man uit Balen riskeert een celstraf voor zware mishandeling en verwaarlozing van zijn 80-jarige moeder. De advocaat van de beklaagde ziet het allemaal als één groot complot. “En moeten de thuisverpleegkundigen niet vervolgd worden voor schuldig verzuim?”
  Herentals
 1. MIJN DORP. Koersgekke Geert Wellens (40) uit Vorselaar: “In de dreef waar ik zelf nog gespeeld en gecrosst heb, zetten we nu de jeugd op de fiets”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Koersgekke Geert Wellens (40) uit Vorselaar: “In de dreef waar ik zelf nog gespeeld en gecrosst heb, zetten we nu de jeugd op de fiets”

  Als ex-veldrijder, wielerfanaat, ‘dieje van’t leger’, lachende levensgenieter en vooral als ‘broer van’ kent iedereen in Vorselaar Geert Wellens. En Geert zelf? Die kent iedereen! Het manusje-van-alles loodst ons met zijn favoriete verhaaltjes door Vorselaar, het dorp waar hij sinds zijn geboorte actief is op de koersfiets. “Goh, eigenlijk ben ik maar ‘ne mens gelijk alle anderen’ hier, met een voltijdse job en de koers als hobby”, klinkt het in een sappig Kempens dialect.
  Vorselaar
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.