Bierkameraden eren overleden vriend ‘Piejer’ met gelegenheidsbier: “Opbrengst gaat rechtstreeks naar kankeronderzoek”
VorselaarDe bierfanaten van Vorselazarus uit Vorselaar lanceren net zoals ieder jaar ook in 2022 een gelegenheidsbier. Dit jaar is dat de ‘Piejer Chocolate Stout’, een bier ter ere van Tim Peeters die exact tien jaar geleden het leven liet na een ongelijke strijd tegen de vreselijke ziekte kanker. De opbrengst van de Stout gaat naar het goede doel.
Jurgen GeyselingsLaatste update:22-02-22, 18:04
Vorselazarus ontstond in 2016 uit 2 hobbybrouwerijen uit Vorselaar, namelijk Rockabeery en ‘t Waterslot. De vzw groeide snel en bestaat momenteel uit heel wat mensen uit Vorselaar en nabije omgeving, met bier als passie. Naar jaarlijkse traditie komt de vriendengroep ook dit jaar met een ‘specialleke’ aandraven: Piejer Chocolate Stout.
“Voor Piejer Chocolate Stout is de gelegenheid heel speciaal en persoonlijk”, weet Kobe Vercauteren van Vorselazarus. “Tien jaar geleden overleed Tim Peeters, voor zijn vele vrienden beter gekend als de Piejer, aan kanker. Tim was een graag geziene gast die actief was bij OG Vorselaar, FC Hermans Celis en lang meedraaide in jeugdhuis ‘t Staminee. Na 2 jaar vechten tegen de verschrikkelijke ziekte was het op voor de vriend van de bierbende van Vorselazarus. Tim liet daarbij een zoon, Lorre, na.”
Naast een eerbetoon gaat de opbrengst rechtstreeks naar Levensloop Neteland en de Stichting Tegen Kanker
Dries Jacobs (Vorselazarus)
“Tim dronk zelf ook graag een pintje en deed dat vaak samen met heel wat van de leden van Vorselazarus”, herinnert Dries Jacobs, voorzitter bij Vorselazarus zich. “Een bier dat naar hem genoemd is, zou hij fantastisch gevonden hebben. Naast een eerbetoon zal de opbrengst van het bier rechtstreeks naar Levensloop Neteland en de Stichting Tegen Kanker gaan om zo kankeronderzoek te ondersteunen.”
Stout
Het nieuwe Vorselaarse bier is een stout geworden naar een recept van Peter, één van de hobbybrouwers van Vorselazarus. Zoals het een stout betaamt zitten er koffie- en chocoladetoetsen in de smaak, vandaar ook de naam. Er werd steranijs en zoethout toegevoegd. “Samen met de specifieke hopsoorten en gist vormt dat het unieke karakter van de limited edition”, verduidelijkt Kobe. “Het bier werd net gebrouwen en zal in april klaar zijn”
Symbolische verdeling
De verdeling van het nieuwste pronkstuk in de Vorselaarse bierwereld gebeurt symbolisch op Levensloop Neteland op 30 april en 1 mei op het sportcentrum in Vorselaar. Bestellingen kunnen vanaf vandaag via www.vorselazarus.be. Ook bij de lokale drankenhandelaars zal het bier verkrijgbaar zijn. Het etiket op het flesje werd gemaakt door Tess Claes van ‘Da’s Graaf’.