De Grobbendonkse kasteelhoeve ligt vlakbij de samenvloeiing van de kleine Nete en de Aa
Volledig scherm
De Grobbendonkse kasteelhoeve ligt vlakbij de samenvloeiing van de kleine Nete en de Aa © Vanderveken

150 hectare natuurgebied ingezet om effecten klimaatopwarming tegen te gaan

Grobbendonk/VorselaarAan de grens van Grobbendonk en Vorselaar liggen de natuurgebieden Graafweide en Schupleer. Het is hier dat de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) de komende jaren aan een robuuste natuurkern werkt. Dat doet VLM samen met Agentschap voor Natuur en Bos , de gemeenten en enkele andere partners.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Infomarkten over toekomstige autoluwe fietsroute: “Investering van 2 miljoen euro voor veilige fietsverbinding tussen Herentals en Turnhout”
  Herentals/Kasterlee/Turnhout

  Infomark­ten over toekomsti­ge autoluwe fietsroute: “Investe­ring van 2 miljoen euro voor veilige fietsver­bin­ding tussen Herentals en Turnhout”

  Binnenkort worden er in Herentals, Kasterlee en Turnhout infomarkten georganiseerd om de plannen in verband met de autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout toe te lichten. Wat is nu zo’n autoluwe fietsroute? Waar loopt deze route? Vervangt die route de fietsostrade F102 Herentals-Turnhout? Het zijn maar enkele vragen waarop men antwoorden geeft die avonden.