De Grobbendonkse kasteelhoeve ligt vlakbij de samenvloeiing van de kleine Nete en de Aa
Volledig scherm
De Grobbendonkse kasteelhoeve ligt vlakbij de samenvloeiing van de kleine Nete en de Aa © Vanderveken

150 hectare natuurgebied ingezet om effecten klimaatopwarming tegen te gaan

Grobbendonk/VorselaarAan de grens van Grobbendonk en Vorselaar liggen de natuurgebieden Graafweide en Schupleer. Het is hier dat de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) de komende jaren aan een robuuste natuurkern werkt. Dat doet VLM samen met Agentschap voor Natuur en Bos , de gemeenten en enkele andere partners.

  1. KEMPENSE  KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
    PREMIUM
    Hoogstraten

    KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

    Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”