1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 2. Werkzaamheden in centrum liggen stil tot zomervakantie 2023
  Vorselaar

  Werkzaamhe­den in centrum liggen stil tot zomervakan­tie 2023

  Sinds februari 2022 zijn er in verschillende straten in het centrum van Vorselaar riolerings- en wegenwerken aan de gang. In november was normaal de Dijkbaan aan de beurt, maar de werkzaamheden kunnen niet starten. Het volume water dat opgepompt zou moeten worden voor de werken bleek immers groter dan voorzien, waardoor ze niet voor het begin van het vegetatieseizoen (april) klaar zouden kunnen zijn. De werkzaamheden worden uitgesteld tot de zomervakantie van 2023.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Jentl Vankrunkelsven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”
  voetbal eerste provinciale

  Jentl Vankrun­kels­ven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”

  In eerste provinciale hebben de spelers van Berg en Dal er een vrij weekend opzitten. Omwille van de interland van de Rode Duivels werd het duel in ‘s Gravenwezel-Schilde verschoven naar de eerste zondag van januari. Dat betekent dat de spelers van de Meerhoutse formatie voor een bijzonder drukke periode staan. Zondag is er om te beginnen het prestigeduel voor eigen volk tegen Retie.
 1. De eekhoorns wensen u prettige feestdagen... Natuurfotograaf Arne Moons (24) maakt unieke kerstkaarten van zijn foto’s
  Lille

  De eekhoorns wensen u prettige feestdagen... Natuurfoto­graaf Arne Moons (24) maakt unieke kerstkaar­ten van zijn foto’s

  Wie nog op zoek is naar originele wenskaarten voor de komende feestdagen kan zeker ook eens een kijkje nemen op de Facebookpagina van natuurfotograaf Arne Moons (24) uit Lille. De twintiger maakte een tijd terug in een bos een kleine ‘filmset' voor eekhoorns. De voorbije dagen toverde hij die filmset om in een kerstdecor, en dat leverde schitterende beelden op. Van die foto’s maakte hij nu zes verschillende kerstkaarten.
 1. Lokaal bestuur Lille moet fors besparen: voorlopig geen nieuwe brandweerkazerne en géén uitbreiding van school Trapleerke
  PREMIUM
  Lille

  Lokaal bestuur Lille moet fors besparen: voorlopig geen nieuwe brandweer­ka­zer­ne en géén uitbrei­ding van school Trapleerke

  Het lokaal bestuur van Lille heeft beslist om enkele geplande investeringen on hold te zetten. Zo komt er voorlopig geen nieuwe brandweerkazerne, komt er voorlopig geen uitbreiding van de school ’t Trapleerke en wordt er bespaard op personeelskosten zonder dat er evenwel ontslagen vallen. “De huidige situatie is ongezien en we kunnen niet anders dan onze plannen bijstellen”, zeggen burgemeester Marleen Peeters (N-VA) en schepen Luc De Backer (Inzet).