Boya en Vormer balen.
Volledig scherm
Boya en Vormer balen. © Photo News

Zwarte Europese avond voor Belgische clubs is ook pijnlijke zaak voor Europese coëfficiënt: somber perspectief voor Belgische landskampioen in 2023

VoetbalDe exit van zowel Antwerp als Club zet België onder druk in de coëfficiëntenranking die beslist over de toewijzing van Europese tickets. Pijnlijke zaak, zeker met de toekomstige hervormingen van het Europese voetbal in het achterhoofd. Voor de Belgische landskampioen van 2023 ziet het perspectief er niet goed uit om nog rechtstreeks geplaatst te zijn voor de CL-groepsfase.

42 reacties

 • marc van de poel

  2 maanden geleden
  Ik vond Dynamo Kiev als ploeg wel een stuk zwakker dan de Glasgow Rangers. De Schotten halen het over de twee matchen gezien vooral met de penalty's (4!), stuk voor stuk te vermijden of aangeschoten en twee cadeautjes. Maar eerlijk is eerlijk, de Rangers waren wat sterker. Niet zo veel, maar toch. Dat kan je van Kiev niet zeggen. Die mogen nooit winnen, laat staan doorgaan. Volgend jaar beter.
 • Pol Dhaenens

  2 maanden geleden
  Dat typeert het niveau van de Belgische competitie. Hopelijk zakken ze verder weg en speelt de Belgische kampioen geen CL meer. Bij de aangekondigde hervormingen zal het toch over en uit zijn dus so what? Mij bekoort het voetbal niet meer.
 • Gilbert Vermeersch

  2 maanden geleden
  Het is juist dat het Belgisch voetbal in de breedte zwakker geworden is. Club moet gewoon verder werken zoals ze bezig zijn, ze komen van zeer ver en kunnen nog groeien. Die andere grote Belgische ploeg, Anderlecht staat in deze zwakke competitie op 20 punten van Club en de tweede, Antwerpen ook op een pak punten in het klassement, was in Schotland ook niet om vrolijk van te worden. Hopen dat COVID-19 snel voorbij is voor iedereen en alles.
 • julien van den brande

  2 maanden geleden
  Dat komt ervan als men de covid regels niet zo nauw neemt .Je moet ze op het plein alsook buiten de voetbal volgen, En geen wedstrijden uitstellen ze hebben spelers genoeg , anders forfait .
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Hadden ze de covid regels beter gevolgd er zouden minder besmettingen geweest zijn, hun ploeg zou op zijn sterkst hebben kunnen spelen en ze zouden gewonnen hebben. Conclusie: eigen schuld, dikke bult
 1. Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal
  Play

  Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal

 2. Bekijk hier de hoogtepunten uit Man City-PSG
  Play

  Bekijk hier de hoogtepun­ten uit Man City-PSG