Een beeld uit de oefenmatch tussen Ajax en Club Brugge van vorig jaar.
Volledig scherm
Een beeld uit de oefenmatch tussen Ajax en Club Brugge van vorig jaar. © ANP Sport

Zo denken ze op dit moment in Nederland over de Beneliga: “Mediapartijen nodig die een grote zak geld op tafel leggen”

VoetbalHoe zou het nog zijn met de Beneliga-plannen? Wel, in Nederland lijkt men op dit moment niet bijster optimistisch. Jan de Jong, de directeur van de Eredivisie, zegt in een interview met het Algemeen Dagblad dat er (media)geld nodig is. “Het belangrijkste standpunt van de kleinere clubs is heel helder: show us the money.”

6 reacties

 • Herman Van Arendonk

  2 maanden geleden
  Ik ben het wel met Jan de Jong eens: De BeNeLiga is goed te overwegen als de kleinere clubs uit de Belgische en Nederlandse Eerste Klasse er mee kunnen leven. De constructie gaat Belgie en Nederland Uefa plaatsen kosten, maar het aantal hoogwaardige competitiewedstrijden gaat flink omhoog. 
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  "Niet de grote, maar net de kleinere clubs hebben de sleutel voor die Beneliga in handen...Hun belangrijkste standpunt is heel helder: show us the money."  Hierbij vergeten de kleine clubs dat in het post-corona tijdperk het net die kleintjes zijn die in financiële nood zullen komen. In de nieuwe situatie kan de BeNe-competitie net een dat beetje extra geld geven dat ze nodig hebben om te overleven. Probleem is dat zij nog steeds dromen van het grote geld...
 • Koenraad Breems

  2 maanden geleden
  En toch is de Bene-liga DE enige oplossing om het niveau van de beide competities omhoog te brengen Er is momenteel maar 1 ploeg in staat om Europees mee te doen en dat is Ajax Amsterdam Misschien toch even dimmen en tevreden zijn met 8 Europese plaatsen 2 Champions Leaugue 6 Europa League
 • Erwin Beerens

  2 maanden geleden
  Uefa gaat nooit akkoord met 10 tickets voor Europa voor een competitie die uit 18 clubs bestaat. Dit project gaat nooit van de grond komen.
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  allez men rekent dus op Liberty Global, het moederbedrijf achter Ziggo en Telenet... 
 1. Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"
  Play

  Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"

 2. De hoogtepunten van een fraaie topper tussen Club en Genk
  Play
  Jupiler Pro League

  De hoogtepun­ten van een fraaie topper tussen Club en Genk